Yleisöä 1471

4-5-1
vko.37 // 16.9.2016

FC Lahti ja KuPS tasatahdissa (FC Lahti-KuPS 1-1)

FC Lahti ja KuPS eivät saaneet toisistaan eroa Lahden stadionilla. Pisteet jaettiin luvuin 1-1, kun Jani Tanska osui kotijoukkueelle ja Fuad Salami vieraille.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista, eikä maalipaikoilla juhlittu. Kuhnurit iskivät viisi minuuttia ennen loppua kulmasta. Duarte Tammilehto antoi kulmapotkun etutolpalle. Pallo kimposi Jasse Tuomisen päästä takatolpalla seisovalle Jani Tanskalle, joka suti pallon voimalla sisään maaliviivalta ja siirsi Lahden 1-0 -johtoon.

Hetkeä myöhemmin Hassan Sesay pääsi vetopaikkaan, mutta sierraleonelaisen maanuoliainen jäi hyvän ottelun pelanneen Johannes Kreidlin hyppysiin. Myös KuPS heräsi tappioasemassa ja aivan ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla se saikin luotua maalipaikan. Mika Ääritalo keskitti pallon rangaistusalueen sisään ja Petteri Pennanen pääsi ampumaan. Mikko Hauhia kuitenkin liukui vedon tielle ja tauolle siirryttiin Kuhnuri-johdossa.

Toiselle jaksolle Kuhnurit tulivat terävästi. Tammilehdon kulma kiersi hyvin Jasse Tuomisen päähän ja nuoren hyökkääjän pusku oli jo menossa maaliin. Kreidl kuitenkin onnistui kauhomaan pallon viivalta takaisin kentälle ja säästi Kanarianlinnut takaiskulta.

Tunnin kohdalla Jani Tanskalla oli paikka iskeä illan toinen maalinsa. Kreidl onnistui jälleen torjumaan pallon kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Santeri Hostikka pääsi pommittamaan suoraan ilmasta, mutta Kreidl venyi laukauksen tielle. Hetkeä myöhemmin Hostikka ja Mikko Kuningas riistivät hyvin pallon vierailijoilta. Hostikka ampui tulisesti ja Kreidl torjui pallon kulmaksi.

Noin vartti ennen loppua Hostikka pelasi hyvän paikan Kalle Multaselle. Hyvässä vireessä olevan hyökkääjän ruuti oli tällä kertaa märkää ja kova veto meni niukasti ohi maalin. Lahti hallitsi peliä, mutta terävyys maalipaikoissa jäi puuttumaan.

Ja kymmenen minuuttia ennen loppua iski vastustaja. Mikko Hauhian ja Sasa Jovovicin välisen pääpallotaistelun jälkeen pallo otti kevyesti Duarte Tammilehdon käteen rangaistusalueen sisällä ja tuloksena oli pilkku vierailijoille. Gbolahan Salami upotti pallon varmasti alakulmaan ja tasoitti ottelun.

Lopussa Lahti loi hyvää painetta KuPS:n maalille, mutta valmista ei syntynyt. Näin ollen pisteet tasattiin syksyn pimetessä kauniilla Hiihtostadionilla lukemin 1-1.

PS Kemi-FC Lahti keskiviikkona 21.9. kello 17 Sauvosaaren kentällä ja KuPS-Ilves keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.