PS Kemi
4-5-1
vko.37 // 16.9.2016

HIFK palasi kotonaan voittokantaan (HIFK-PS Kemi 3-1)

Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi elokuussa valitun Jari Åhmanin luotsaama PS Kemi koki perjantai-illan kierroksella 1-3-tappion HIFK:lle Helsingissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK otti tärkeät kolme pistettä perjantai-iltana, kun PS Kemi kaatui Töölön Sonera Stadiumilla 3-1 (1-0).

HIFK onnistui siirtymään ottelussa 1-0-johtoon, kun 20. peliminuutti oli käynnissä. Nnaemeka Anyamele antoi vasemmalta laidalta mallikkaan puolenvaihdon Pekka Sihvolalle, joka laittoi matalan keskityksen boksiin juosseelle Juho Mäkelälle. PS Kemin kokenut 36-vuotias maalivahti Mikko Vilmunen torjui Mäkelän jatkon, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä hereillä Aleksi Ristola, joka niittasi pallon varmasti häkkiin. Maali oli Ristolalle ensimmäinen HIFK-paidassa ja seitsemäs tällä kaudella Veikkausliigassa.

Avausjaksolla PS Kemin pelaajista Filip Valenčičilla oli loistava paikka tasoitusmaaliin, mutta hänen laukauksensa meni vasenta tolppaa hipoen ohi. Tauolle lähdettiin HIFK:n 1-0-johdossa.

Toisella puoliajalla HIFK siirtyi 2-0-johtoon kulmapotkusta ottelun 55. peliminuutilla. Mika Väyrysen antama kulmapotku tuli takatolpalle, josta HIFK:n toppari Pauli Kuusijärvi pääsi puskemaan kauden ensimmäisen liigamaalinsa.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin PS Kemin huippuvireinen ruotsalaishyökkääjä Erik Törnros vastasi 1-2-kavennusmaalista. Törnros sai vapaata tilaa edetä keskellä ja noin 30 metristä lähtenyt oikean jalan laukaus upposi vastustamattomasti HIFK-maalin vasempaan yläkulmaan ohi Tomi Maanojan. Maali oli seitsemättä otteluaan Veikkausliigassa pelanneelle Törnrosille kauden viides.

Molemmat joukkueet suorittivat osuman jälkeen pelaajavaihtoja ja kentälle tuli lisää tuoreita jalkoja. PS Kemi ei kuitenkaan saanut luotua ykkösluokan maalipaikkoja tasoitukseen vaan HIFK puolusti sinnikkäästi.

88. peliminuutilla Pekka Sihvola antoi oivaltavan läpisyötön hyökkäykseen nousseelle Jani Bäckmanille, joka antoi hienon syötön Juho Mäkelälle. Mäkelä ei kysellyt vaan laukoi pallon tyhjään maaliin. Vapauttava osuma oli kokeneelle Mäkelälle kauden kuudes, joten HIFK:n sisäisen maalipörssin kärjessä ovat nyt jaetulla kärkipaikalla Mäkelän lisäksi Pekka Sihvola sekä Ville Salmikivi.

HIFK:n sijoitus sarjataulukossa ei muuttunut, sillä FC Inter voitti omassa kotiottelussaan HJK:n lukemin 3-2. HIFK:lla ja FC Interillä on 24 sarjapistettä, kun kuusi liigaottelua on pelaamatta.

PK-35 Vantaa-HIFK tiistaina 20.9. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla ja PS Kemi-FC Lahti keskiviikkona 21.9. kello 17 Sauvosaaren kentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.