Yleisöä 3270

4-4-2
vko.37 // 16.9.2016

Ilves ja VPS maalittomaan tasatulokseen (Ilves-VPS 0-0)

Mitalitaistossa tiukasti mukana olevat Ilves ja VPS joutuivat tyytymään perjantaina tasapeliin. Lukemat Tampereen Tammelassa olivat 0-0.

Ottelu käynnistyi Ilveksen totaalisella pallonhallinnalla. Hiljalleen VPS pääsi myös peliin mukaan ja sai luotua ensimmäisen hyvän hyökkäyksensä vasemmalta laidalta, mutta Ilves-toppari Pavle Milosavljevic katkoi tyylikkäästi. Ilves sai vartin kohdalla hyvän vaparipaikan 20 metristä, kun taiturimainen Emile Paul Tendeng kaadettiin. Jonne Hjelmin vapaapotku kolahti kuitenkin päin miesruuhkaa.

Avausjakson paras maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdilla. Tendengiä oli jälleen rikottu ja Ilves sai sivuvapaapotkun 25 metristä. Ottelun parhaana pelaaja palkitun Reuben Ayarnan kova ja kierteinen laukaus oli leijailla aina vasempaan ylänurkkaan asti, mutta erinomaisen ottelun vaasalaisten maalilla pelannut Evgeny Kobozev sai tökättyä pallon kulmapotkuksi.

Ilves hyökkäsi vahvasti reilun puolen tunnin jälkeen. Ensin Matrone syötti Tendengille, mutta laukaus meni ohi. Tovi myöhemmin jälleen vauhdikkaasti ja vaarallisesti laidallaan juossut Mikael Soisalo jakeli takaviistoon Tendengille, mutta laukaus meni yli.

Vaasalaisvierailija tuli toiselle jaksolle energisesti ja hallitsi kenttätapahtumia. Paras paikka avautui 55. minuutilla hyökkäykseen mukaan nousseelle Veli Lammelle, joka pääsi laukomaan parista metristä, mutta tuttuun tyyliinsä vakuuttavasti pelannut Ilveksen liimanäppi Mika Hilander torjui hienosti pallon kulmaksi.

Ilves pääsi peliin mukaan reilun tunnin jälkeen ja joukkue sai luotua puolivaarallisia hyökkäyksiä Soisalon ja Tendengin johdolla. Johtomaalikin oli lähellä 67. minuutilla, kun Lauri Ala-Myllymäki laukoi vapaapotkun 18 metristä. Kobozev nyrkkeili pallon pois, mutta pallo kimposi oitis miesruuhkasta takaisin. VPS-puolustus selvitti tilanteen kuitenkin maaliviivan tuntumasta.

Myös VPS sai vielä yhden oivallisen maalipaikan pelikellon näyttäessä 80 minuuttia. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta maalinedustalle, missä Pyry Soiri oli vapaana, mutta laukaisu jäi puolittaiseksi ja Hilander torjui. Maaleja ei Tammelassa lopulta nähty.

KuPS-Ilves keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla ja VPS-SJK keskiviikkona 21.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.