AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 3270

VPS
4-4-2
vko.37 // 15.9.2016

​Ennakko: Ilves-VPS

​Ennakko: Ilves-VPS

Tammelan stadionilla pelataan perjantai-iltana erittäin mielenkiintoinen Veikkausliigan ottelu, kun kiivaasti mitaleista taistelevat sarjakolmonen Ilves ja sarjavitonen VPS kohtaavat toisensa.

Ilves ja VPS on kohdanneet toisensa tällä kaudella kahteen otteeseen. Ensin kesäkuun puolivälissä Ilves voitti kotonaan numeroin 1-0 (1-0) Emile Paul Tendengin osumalla ja sitten pari viikkoa myöhemmin VPS oli puolestaan kotonaan parempi numeroin 2-0 (2-0). Perjantain ottelu on molemmille joukkueille jo kolmas viikon sisään.

Petri Vuorisen luotsaama VPS on pelannut tällä kaudella 26 ottelua, joista se on voittanut 12, pelannut kuudesti tasan ja hävinnyt kahdeksan kertaa. Kasassa on 42 sarjapistettä. Viime ottelussaan maanantaina joukkue pelasi kotonaan 1-1-tasapelin KuPS:n kanssa.

Vaasalaisilla on laadukas miehistö. Maalilla venäläinen Evgeny Kobozev on pelannut kaikki ottelut, keskuspuolustuksessa isokokoiset Timi Lahti ja Ville Koskimaa hallitsevat ilmatilaa ja keskikentällä taistelevat Loorents Hertsi, Sebastian Strandvall sekä jo kahdeksan maalia tehnyt Pyry Soiri. Hyökkäyksessä ovat kovat ulkomaalaiset Andre Clennon ja Steven Morrissey.

Ilves on pelannut tällä kaudella 26 ottelua, joista se on voittanut 13, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Kasassa on yhteensä 43 sarjapistettä. Viime ottelussaan maanantaina joukkue voitti vieraskentällä PK-35 Vantaan numeroin 1-3 (0-3) Tendengin, Lauri Ala-Myllymäen ja Felipe Aspegrenin maaleilla.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat perjantaina varmuudella pitkäaikaispotilaat, keskikenttäpelaaja Eero Korte ja hyökkääjä Mika Lahtinen. Erinomaista kautta pelannut laitapuolustaja ja kapteeni Antti Hynynen loukkasi maanantain ottelussa jalkapöytäänsä ja mies on sivussa loppukauden. 16-vuotias laitapuolustaja Martti Haukioja on ollut kipeänä ja hyökkääjä Antto Hilska on parannellut viime aikoina nilkkaansa, joten heitäkään ei perjantaina kokoonpanossa nähdä.

- Koko joukkue menee eteenpäin rennolla ja hyvällä itseluottamuksella. Kauden päätavoite on jo saavutettu komeasti ja viimeisissä seitsemässä ottelussa meillä on ainoastaan voitettavaa.

- Meillä on seitsemän ottelupalloa tehdä tästä kaudesta vieläkin parempi. Jokainen sarjapiste on bonusta ja totta kai lähdetään voittamaan perjantain ottelua, kuten olemme lähteneet koko kauden ajan voittamaan jokaista ottelua, kommentoi päävalmentaja Jarkko Wiss.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen pohti torstai-iltana, että tilanne on samankaltainen kuin edellisen Ilves-ottelun alla kesäkuussa.

– Viime vieraspeli Ilvestä vastaan oli myös keskellä ottelurypästä ja vähän sama homma nytkin. Ilves on ollut suhteellisen tasainen suorittaja kauden aikana, eikä heillä ole tullut montaa notkahdusta.

Ilves on ollut tällä kaudella todella kova kotijoukkue, eikä Tammelan taikaa ole helppoa murtaa.

– Heillä on kasassa hyvin koottu joukkue, jossa on kokemusta paljon, mutta myös nuoruutta mukavasti. Hyökkäyspäässä etenkin on nuoria pelaajia. Esimerkiksi Lauri Ala-Myllymäki on ollut pirteä. Ilveksellä on oma tapa pelata ja he ovat siinä onnistuneet ja saaneet sillä tuloksia, VPS-luotsi virkkoi.

Vuorinen odottaa hyökkäävämpää Ilvestä kuin kesäkuussa. VPS luottaa omaan tekemiseensä.

– Odotan, että Ilves olisi vähän hyökkäävämpi kuin mitä viimeksi Tammelassa. He ovat hyökänneet viime aikoina useammalla pelaajalla ku aikasemmin. Me taas pelaamme meidän aseillamme huomioiden heidän vahvuutensa, Vuorinen jutteli jatkaen:

– Ilves osaa myös prässätä niin korkealta kuin matalaltakin. Olemme noissa tilanteissa pystyneet viime aikoina arvioimaan ja tekemään päätöksiä aika hyvin, joten en usko, että heilauttaa juurikaan meidän pallollista peliämme, tuli minkälainen prässi tahansa.

Viime pelistä on selvästi hampaankolossa, joten Tampereelle lähdetään varmasti voitonnälkäisellä asenteella.

– Viime pelissä harmitti, kun pääsimme hyökkäämään helpommin ollessamme 1-0 -johtoasemassa, mutta emme pystyneet hyödyntämään muutamaa tilannetta, joista meidän olisi pitänyt pystyä rakentamaan toinen maali. Taktinen kypsyys lopussa ei ollut riittävä johdon pitämiseen ja siitä lähdetään parantamaan.

Petri Vuorisen on ottelu sumien keskellä etenkin totuttu pyörittävän isoakin rotaatiota pelaajiston suhteen. Nyt vaikuttaa kuitenkin maltillisemmalta.

– Jokunen vaihto voi tulla, mutta ei välttämättä niin paljoa.

Terveystilanne on muuten sama kuin viimeksi, mutta kahden pelurin kohdalla on tapahtunut parannusta.

– Eero Tamminen on edelleen poissa, mutta Pyry Soiri ja Joonas Vahtera ovat parempaan päin. Kummankin pelaaminen on kuitenkin vielä kysymysmerkki, Vuorinen totesi.


Ilves-VPS perjantaina 16.9. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.