Yleisöä 4322

4-4-2
vko.38 // 21.9.2016

SJK haki voiton Vaasasta (VPS-SJK 1-2)

SJK nappasi Pohjanmaan herruuden voittamalla VPS:n Vaasassa 2-1. Nikko Boxall teki VPS:lle ottelun avausmaalin, mutta Billy Ions ja Ariel Ngueukam käänsivät pelin seinäjokelaisille.

SJK avasi ottelun todella vahvasti ja painoi pelin VPS-päätyyn. VPS alkoi heräillä vajaan kymmenen minuutin kohdalla ja 11. peliminuutilla Joonas Vahtera pääsikin läpi, mutta Mihkel Aksalun huippuvenytys torjui tilanteen kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Sebastian Strandvall pelasi pallon pitkänä taka-alueelle, jossa Joonas Vahtera pommitti pallon suoraan ilmasta kohti SJK-maalia. Palloa oli jatkamassa onnistuneesti maalin kattoon Nikko Boxall ja digitaaleihin merkattiin Raidalle 1-0.

Maalin jälkeen SJK alkoi ottaa peliä taas otteeseensa ja loppu olikin selvästi SJK:n. Reippaat kymmenen minuuttia Vepsun maalista, Tuco keskitti laidalta matalan pallon kotijoukkueen maalille. Syötön jatkoi melkoisen maalinedushässäkän päätteeksi maaliin Billy Ions ja peli oli tasan 1-1.

Tilanteessa maalivahti Evgeni Kobozevilta aukesi silmäkulma ja miestä paikkailtiin kymmenen minuutin verran, minkä vuoksi avausjaksolla pelattiin myös lisäaikaa samainen 10 minuutin määrä.

Kun 45 minuuttia tuli täyteen, Tuco ampui nopean SJK-hyökkäyksen päätteeksi pallon kohti VPS-maalia. Pallo muutti vastustamattomasti Boxallin jalasta suuntaa ja upposi etukulmaan.

Toisella puolikkaalla peli jatkui siitä, mihin se ensimmäisellä jäi. SJK hallitsi ottelutapahtumia ja sai ajoittain pitkiä paineistusjaksoja pyörittäen peliä aivan VPS-boksin ulkopuolella tai jopa sen sisällä.

VPS:n kiri jäi tällä kertaa piippuunsa, eikä maalipaikkoja enää luotu vieraspäätyyn. Näin ollen SJK:lle ansaittu 2-1 -vierasvoitto.

FC Inter-VPS maanantaina 26.9. kello 18.30 Veritas stadionilla ja SJK-KuPS keskiviikkona 28.9. kello 18.30 OmaSP Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut