4-3-3
vko.38 // 21.9.2016

HJK palasi voittokantaan (HJK-RoPS 2-1)

Alfredo Morelos iski HJK:n avausmaalin keskiviikon 2-1-voitossa RoPSista. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK palasi voittokantaan kahden tappioon päättyneen ottelun jälkeen, kun joukkue kaatoi kotonaan Rovaniemen Palloseuran 2-1 (1-1).

Eetu Muinonen vei RoPSin johtoon, mutta Klubi tuli tasoihin aivan avausjakson lopussa Alfredo Morelosin toimesta. Toisella jaksolla Akseli Pelvas viimeisteli 2-1-voittomaalin rangaistuspotkusta.

Vierailija RoPS löi ottelun alkutahdit. Joukkue onnistui luomaan painetta Klubin päätyyn, mutta kulmatilanteita parempaa tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

HJK:n ensimmäinen paikka aukesi noin vartin kohdalla. Akseli Pelvas murtautui oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta veto karkasi kuitenkin maalin yli.

Alun jälkeen ote siirtyi hienoisesti isäntien haltuun. HJK sai kerta toisensa jälkeen purettua RoPSin prässin. 24. minuutilla Taye Taiwo pääsi kokeilemaan vapaapotkua aivan vieraiden rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta nigerialaisen veto painui lopulta hieman ylänurkan ylitse.

34. minuutin kohdalla RoPS kuitenkin avasi maalihanat. Hyvän esityön jälkeen Eetu Muinonen laukoi pallon taidokkaalla vedolla Thomas Dähnen selän taakse.

Ensimmäinen puoliaika oli jo lisäajan puolella, kun isännät iskivät. "Nigerian Express" toimi laidalla, kun Odu pelasi pallon hyvin hyökkäykseen nousseelle Taiwolle. Tämän keskitys löysi täydellisesti maalinedustallta Alfredo Morelosksen, joka puski pallon varmuudella verkon perukoille. Maali oli Morelosin kauden 14.

Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. RoPS tuli kovalla rynnistyksellä kentälle, mutta hiljalleen peli tasaantui.

Toisen puoliajan ensimmäinen kunnollinen tekopaikka aukesi vasta 67. minuutin kohdalla. Morelosin matala laukaus kilpistyi kuitenkin RoPS-vahti Antonio Regueron käsiin.

Klubi koki ikäviä, kun kellossa oli 78 minuuttia. Maalivahti Dähne venytti kätensä torjuntaan, jossa saksalainen satutti itseään. Parin minuutin hoitotoimenpiteiden jälkeen Dähne kuitenkin kykeni jatkamaan ottelua.

Pelikatkon jälkeen Klubi jatkoi vahvasti. Pelvakselle avautui avopaikka, mutta Reguero venyi jälleen ilmiömäiseen lähitorjuntaan.

Vain minuutti edellisestä tilanteesta, kun Morelos ja Pelvas karkasivat rovaniemeläisten puolustukselta. Morelos kaadettiin 16-alueen sisällä ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Pallon taakse asettunut Pelvas laukoi elintärkeän johto-osuman kylmänviileästi oikeaan alakulmaan.

Klubin toisen osuman jälkeen RoPS otti pallonhallinnan itselleen, ja pakotti Klubin vetäytymään matalalle. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja HJK katkaisi kahden pelin tappioputkensa.

HIFK-HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja RoPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 25.9. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.