3-5-1
vko.38 // 25.9.2016

Ilvekselle tärkeä voitto (Ilves-PS Kemi 2-0)

Ilves piti mitalihaaveensa elossa, kun se voitti kotonaan PS Kemin 2-0.

Ilves meni ottelussa johtoon 22. minuutilla, kun Mikael Soisalo onnistui maalinteossa. Jaakko Juuti lisäsi johtoa toisella puoliajalla ja lopulta Juutin maali jäi ottelun ainoaksi.

Alku mentiin tasaisissa merkeissä. Ilveksen kovavireinen keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki näytti osaamistaan 9. minuutilla, kun nuorukainen kikkaili aikansa ja laukoi lopulta 25 metristä, mutta pallo meni vasemmalta ohi. Ottelun ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin 18. minuutilla. Rajusti jälleen Ilveksen keskikentällä taistellut Tuure Siira laukoi tulisesti 22 metristä, mutta vierasmolari Juhani Pennanen torjui hienosti pallon yläriman kautta kulmapotkuksi.

Ilves siirtyi johtoon 22. minuutilla! Pallo pelattiin maalinedusruuhkaan ja kemiläismaalivahti Pennanen kohotti kätensä suoraan Ala-Myllymäen naamaan ja pallo vietiin pilkulle. Totutun vaarallisesti oikealla laidallaan pelannut ja täysin ansaitusti jälleen ottelun parhaaksi pelaahjaksi valittu Mikael Soisalo asettui laukomaan rankkaria ja pallo oli maalissa, 1-0!

Ilves hyökkäsi 37. minuutilla vaarallisesti oikealta. Pallo pelattiin hienoilla siirroilla maalin eteen, missä hyökkääjä Yunus Sentamu ohjasi, mutta Pennanen torjui tilanteen kulmapotkuksi. Tasaisen avausjakson jälkeen tauolle Ilveksen 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi – 18-vuotias Soisalo oli näyttävästi esillä ja suurilukuinen kotiyleisö antoi raikuvia aplodikonsertteja vikkeläkinttuiselle sensaatiopelaajalle. 52. minuutin kohdalla molemmissa päissä meinasi kolista. Ensin PS Kemin Filip Valencicilla oli loistopaikka, mutta laukaus ohi. Välittömästi tuon jälkeen toisessa päässä Ilveksen Ala-myllymäki pääsi puolestaan laukomaan avopaikasta, mutta Pennanen torjui taas.

Ottelu jatkui tasaisena ja keskialueella nähtiin kovia taklauksia. Molemmilla joukkueilla oli omat puolittaiset paikkansa, mutta mm. Ilveksen Soisalo ja PS Kemin Zeljko Savic eivät onnistuneet.

Ottelun ratkaisu nähtiin 69. minuutilla. Upean ottelun Ilveksen laitapakkina pelannut Felipe Aspegren syötti pallon oikealle laidalle Soisalolle, joka antoi namupassin maalinedustalle ja jälleen kerran mahtavasti raatanut Jaakko Juuti laukoi pallon maaliin, 2-0! Juutille kauden ensimmäinen osuma.

Ilves pelasi ottelun lopun fiksusti kahden maalin johtoasemassaan, eikä PS Kemi saanut juuri minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi. Näin Ilvekselle 2-0-kotivoitto ja taistelu mitaleista jatkuu.

FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla sunnuntaina 2.10. kello 18.30 ja PS Kemi-SJK Sauvosaaressa lauantaina 1.10. kello 15.00. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut