AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 3109

KuPS
4-5-1
vko.39 // 28.9.2016

SJK:n voittoputki jatkuu (SJK-KuPS 1-0)

SJK:n voittoputki jatkuu (SJK-KuPS 1-0)

SJK otti keskiviikkona niukan 1-0-voiton Seinäjoella vierailleesta Kuopion Palloseurasta. (Kuva: Juha Tamminen)

Seinäjoen Jalkapallokerho otti keskiviikon ainoassa Veikkausliigan ottelussa 1-0-voiton Kuopion Palloseurasta. Voittomaalista vastasi ottelun toisella jaksolla Roope Riski, joka siirtyi Veikkausliigan maalitilaston jaetulle ykkössijalle FC Interin Njazi Kuqin kanssa. Molemmilla on kasassa 15 osumaa.

Kun viikonloppuna tullut voitto Respect Suomen Cupin loppuottelussa HJK:ta vastaan otetaan mukaan, on seinäjokelaisten voittoputki jo neljän ottelun mittainen.

Kauden ensimmäisellä Seinäjoen vierailullaan KuPS oli vaisu. Nyt tahti oli toinen ja kuopiolaiset hallitsivatkin ottelua hetkittäin. Vartin pelin jälkeen Mika Ääritalo pääsi laukomaan Juha Hakolan syötöstä täysin vapaasta paikasta, mutta Ääritalon kauden ensimmäinen liigamaali jäi edelleen odottamaan itseään laukauksen painuessa ohi.

SJK:lla oli vajaan 20 minuutin kohdalla monta perättäistä kulmapotkua. Niistä syntyikin muutamia kelvollisia maalipaikkoja, mutta tilanne säilyi maalittomana.

26. minuutilla Matti Klinga nousi hienosti laidalta keskelle ja pääsi laukomaan yllättävän vapaasti hyvästä sektorista. Laukauskin oli hyvä, mutta KuPSin maalilla pelannut Craig Hill torjui.

Toisen puoliajan alussa Ääritalo laukoi kovan kudin noin 20 metristä, mutta SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu torjui komeasti.

Vajaan tunnin kohdalla Tuco esitti kaksi upeaa yksilösuoritusta. Ensin kärkimies rynnisti KuPSin vapaapotkun jälkeen pallon kanssa yli puolen kentän verran väistellen ympärillä pyörineitä kuopiolaisia, mutta joutui lopulta Ääritalon torppaamaksi. Paria minuuttia myöhemmin Tuco dominoi boksissa KuPSin puolustajia vastaan, mutta veto meni niukasti tolpan väärältä puolelta.

64. minuutilla Matti Klinga laukoi hyvin boksin rajalta. Hill torjui eteensä ja Teemu Penninkangas oli ensimmäisenä paluupallossa. "Pennin" laukaus kuitenkin epäonnistui ja tilanne säilyi edelleen maalittomana.

Ottelun ratkaisu nähtiin 74. minuutilla. Matej Hradeckyn upea läpisyöttö vapautti Roope Riskin täyteen vauhtiin. KuPS-topparit Babacar Diallo ja Azubuike Egwuekwe olivat kuitenkin boksissa hyvin sijoittuneena. Riskiä se ei hetkauttanut vaan hän harhautti ensin Diallon ja laukoi sen jälkeen vasurillaan pallon maaliin. Maali oli Riskille kauden 15.

Klinga väläytteli erinomaisia kaukolaukauksiaan useampaankin kertaan. Jokaisella kerralla Hill kuitenkin venyi pallon tielle. 2-0-maali oli lähellä myös ottelun loppuhetkillä, kun Hillin avaus epäonnistui pahasti. Penninkangas pääsi väliin ja eteni boksiin. Laitapakki harhautti Hillin hyvin ulos tilanteesta, mutta sen jälkeen pallo karkasi ja tilanne kuivui kasaan.


PS Kemi-SJK lauantaina 1.10. kello 15 Sauvosaaren kentällä ja KuPS-FC Inter sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.