AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 3109

KuPS
4-5-1
vko.39 // 27.9.2016

​Ennakko: SJK-KuPS

​Ennakko: SJK-KuPS

Tuore cup-mestari SJK jatkaa Veikkausliigan otteluita keskiviikkona, kun se isännöi OmaSp Stadionilla mitalitaistossa mukana olevaa Kuopion Palloseuraa.

Ottelu on rästiottelu, jonka jälkeen kaikilla seuroilla on 29 peliä pelattuna ja neljä pelaamatta.

Ottelu on molemmille erittäin tärkeä, sillä voitolla neljäntenä sarjassa oleva SJK nousisi vain neljän pisteen päähän kärjessä olevasta HJK:sta. KuPS puolestaan tasaisi voitolla pisteet SJK:n kanssa ja nousisi paremmalla maalierolla jopa ohitse. Tasapeli ei taatusti kelpaisi KuPS:lle, mutta SJK pitäisi sillä vielä asemansa sarjataulukossa.

Kotonaan SJK:lle ei kuitenkaan kelpaa kuin voitto ja kun mestaruutta edelleen tavoitellaan, on kolme pistettä ainoa, mikä tyydyttää.

- Todella tärkeä ottelu keskiviikkona. Molemmat joukkueet näkevät tämän ottelun isona mahdollisuutena ja KuPS on meidän kanssa tässä samassa mitalitaistossa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

- Pääsemme peliin onneksi hyvässä tilanteessa, sillä kaikki pelaajat ovat kunnossa ja käytettävissä tässä ottelussa. Se on tärkeää varsinkin, kun pelejä on ollut paljon, jatkaa Valakari.

Kun pelikieltojakaan ei ole SJK:lla rasitteena, on Valakarilla jälleen erinomainen ongelma kokoonpanoa valitessa. Varmasti jonkinlaista kierrätystä nähdään, sillä viime viikonlopun cup-ottelussa pelattiin täydet 120 minuuttia ja siihen päälle vielä voitolliset rangaistuspotkukilpailut.

KuPS saapuu Seinäjoelle hieman vajaalukuisena, kun kaksi tärkeää pelaajaa on pelikiellossa. Erinomaisen kauden tähän asti pelannut maalivahti Johannes Kreidl nappasi itselleen suoran punaisen edellisessä ottelussa, eikä siten ole käytettävissä keskiviikkona. Miehen paikan tolppien välissä ottaa kakkosmaalivahti Graig Hill. Punaista korttia katseli niin ikään joukkueen paras maalintekijä Gbolahan Salami, eikä hänkään ole käytettävissä, kun joukkueen päävalmentaja Marko Rajamäki alkaa valitsemaan ryhmäänsä SJK:ta vastaan.

- Edellisen ottelun tapahtumien johdosta meillä on pari pelikieltoa tähän otteluun. Tämä ei kuitenkaan vaikuta meidän valmistautumiseen. Meillä riittää laadukkaita pelaajia täyttämään poissaolot. Haastava peli edessä, mutta voittoa lähdetään hakemaan, Rajamäki toteaa.


SJK-KuPS keskiviikkona 28.9. kello 18.30 OmaSP Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut