4-4-2
vko.38 // 25.9.2016

RoPS ja IFK Mariehamn tasapeliin (RoPS-IFK Mariehamn 1-1)

RoPS ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet 1-1 (1-1).

Sunnuntai-illan kamppailu sai rovaniemeläisittäin shokkialun. IFK siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelattu tasan minuutti. Oikeasta laidasta noussut Aleksei Kangaskolkka yritti pudottaa alas Dever Orgilille. Pallo otti kimmokkeen vierellä juosseen RoPS-pelaajan kengän kärjestä päätyen rangaistusalueen sisälle Diego Assisille. Keskuskenttä hiljeni IFK:n 0-1 -osumasta.

Takaisku ei lannistanut. Viiden minuutin kohdalla IFK:n maalivahti Walter Viitala pudotti läpi ottelun erinomaisesti pelanneen Janne Sakselan keskityksen eteensä. Jarkko Lahdenmäen veto kimposi Kristian Kojolan kautta Robert Taylorille. Taylorkaan ei valitettavasti onnistunut avopaikasta, mutta paine oli lyöty vieraiden kenttäpäätyyn.

Hetkeä myöhemmin Robert Taylor oli jo lähellä päästä läpiajoon Eetu Muinosen hyvin oivalletusta pystysyötöstä. Walter Viitala sekä Kristian Kojola pelastivat tilanteen mustelmia pelkäämättä.

Kotiyleisö saattoi huokaista helpotuksesta vajaan puolien tunnin jälkeen. Robert Taylor sai hankittua RoPS:lle vapaapotkun pari metriä rangaistusalueen rajalta. Taylor asettui itse myös vetämään. Painava laukaus kimposi vasemmasta pystytolpasta Janne Sakselalle. Saksela saattoi puskea tasoituksen lähes tyhjään maaliin.

RoPS jaksoi hakea voitto-osumaa loppuun saakka. Robert Taylorin ylärimaan kajahtanutta pommia lähemmäksi eivät isännät yltäneet. Hyviä vetopaikkoja saatiin silti luotua erityisesti kentälle vaihdetulle Mika Mäkitalolle. Myös Juha Pirinen vasemmassa laidassa haastoi ennakkoluulottomasti ja murtautui useaan otteeseen rangaistusalueen sisälle.

Tilanne tulostaululla pysyi kuitenkin muuttumattomana. Rovaniemen Palloseura on tällä viikolla kohdannut Veikkausliigan molemmat mestarikandidaatit HJK:n ja IFK Mariehamnin. Yksi piste kahdesta erinomaisesta ottelusta tuntuu vähältä, mutta joukkueen tämänhetkinen ilme lupaa vielä tuloksellista loppukautta.

VPS-RoPS sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Areenalla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.