HIFK
4-4-2
vko.39 // 26.9.2016

FC Lahti ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Lahti-HIFK 0-0)

FC Lahti ja HIFK jäivät ilman maaleja Lahdessa. Näin pinnat jaettiin luvuin 0-0.

Pelin ensimmäiset 25 minuuttia olivat tilanneköyhää pelaamista pelin alkupuolella tapahtunutta Santeri Hostikan kelvollista laukausta lukuun ottamatta. Pelinhallinta jakaantui melko lailla tasan, eikä kumpikaan joukkue onnistunut tekemään selvää pesäeroa vastustajaansa.

27. minuutilla Tommi Vesala riisti pallon 30 metrin paikkeilla Lahden pelaajalta ja lähti kuljettamaan kohti Lahden maalia. Vesala laukoi 16-rajan takaa viuhuvan matalan laukauksen, joka meni vain hieman vasemmalta ohi Aleksandr Vasjutinin vartioiman maalin.

Puolen tunnin paikkeilla HIFK hyökkäsi hyvin ja puhkoi Lahden puolustuksen. Hyökkäyksen päätteeksi Aleksi Ristola pääsi puskemaan taka-alueelta, mutta hänen puskunsa jäi ponnettomaksi ja Vasjutinilla oli helppo työ kopata pallo hoteisiinsa.

36. minuutilla Lahti sai kulmapotkun. Duarte Tammilehdon kulmapotku kaartoi maalille Carl-Johan Erikssonin syliin, mutta tämä pudotti pallon eteensä. Pallo pomppi kuhnurikapteeni Mikko Hauhialle, joka täräytti pallon hyvältä paikalta lahtelaisyleisön harmiksi taivaan tuuliin.

Toinen puoliaika jatkui samankaltaisena kuin ensimmäinen. Peli oli tasaisen oloista vääntämistä, eikä kumpikaan joukkueista onnistunut murtamaan vastustajan puolustusmuotoa.

59. minuutilla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Tammilehto teki tilaa Eullerille.

Lahti sai vaihdosta lisää virtaa tekemiseensä ja hallitsikin peliä selvästi tovin verran. Maalia tai kunnollista maalipaikkaa isännät eivät kuitenkaan onnistuneet kyhäilemään.

70. minuutilla Kalle Multanen teki tilaa Rafaelille ja 77. minuutilla oli Hostikan vuoro tehdä tilaa Jussi Länsitalolle. Pelaajavaihdot eivät saaneet vaakakuppia kääntymään Lahden puolelle, sillä HIFK puolusti erittäin kurinalaisesti.

Vastaavasti HIFK:n hyökkääminen oli tehotonta vieraiden viimeisten ratkaisujen ollessa heikonlaisia.

FC Lahti-Ilves sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Lahden Stadionilla ja HIFK-HJK perjantaina 30.9. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.