PK-35 Vantaa
4-5-1
vko.34 // 24.8.2016

HJK pitkästä aikaa voiton makuun (HJK-PK-35 Vantaa 2-0)

HJK voitti kotonaan PK-35 Vantaan 2-0. Ottelun molemmat maalit teki Ousman Jallow.

Veikkausliigassa viisi voitotonta ottelua putkeen pelannut Klubi lähti hakemaan muutosta kurssiinsa, kun vieraaksi saapui sarjajumbo PK-35 Vantaa.

HJK oli kukistanut vantaalaiset kauden molemmissa aikaisemmissa kohtaamisissa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen ratkesi nopeasti, kun Klubi iski taululle neljä maalia ensimmäisellä puoliajalla. Tälläkään kertaa voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Vajaalla taistellut Klubi teki paluun voittojen tielle 2-0 lukemin.

Sarjataulukossa toisena oleva HJK aloitti pelin asenteella. Paikkoja syntyi heti ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, mutta viimeistely kaipasi vielä tarkkuutta. 22. minuutin kohdalla maali roikkui jo ilmassa, mutta pallo ainoastaan kolisi kahdesti vierasjoukkueen tolppaan. Klubin ilta synkkeni hetkeksi, kun Aapo Halme ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla 26. minuutin kohdalla.

HJK kuitenkin osoitti sisukkuutensa saman tien. Vantaalaisten kulmatilanteen jälkeen isännät lähtivät vastaiskuun. Odu malttoi hienosti ja vapautti Ousman Jallown läpiajoon. Kauden toista otteluaan pelannut gambialainen harhautti maalivahti Samu Volotisen ja tälläsi pallon varmasti verkon perukoille.

Alivoimasta huolimatta peli pysyi hyvin HJK:n hallussa, eikä Thomas Dähne isäntien maalilla joutunut venymää pallon tielle kuin pari kertaa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Peli aaltoili päästä päähän, HJK:n kuitenkin luodessa parempaa painetta. Klubin painostus tuottikin tulosta, kun kellossa oli 56 minuuttia. Maalintekijä Jallow kaadettiin boksissa rangaistuspotkun arvoisesti. Mies asteli itse pallon taakse ja tuplasi sinivalkoisten johdon varmalla sijoituksella.

PK-35 haki vaihtojen myötä tuoreutta kentälle ja vieraat saivatkin luotua paikkoja. 68. minuutilla itseluottamusta uhkunut Dähne venyi upeaan tuplatorjuntaan lannistaen vantaalaishyökkääjät. Vaikka Klubi pelasikin vajaalla yli tunnin, ei PK-35 Vantaa saanut missään vaiheessa ottelua haltuunsa. HJK pelasi erittäin uhrautuvasti ja tarkasti ja kolme pistettä olivat todella ansaitut.

HJK - KuPS sunnuntaina 28.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja PK-35 Vantaa - PS Kemi perjantaina 26.8. kello 18.30 Myyrmäen stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut