AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 3362

PK-35 Vantaa
4-5-1
vko.34 // 23.8.2016

Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

Ennakko: HJK-PK-35 Vantaa

Pääkaupunkiseudun paikallispeli HJK:n ja PK-35 Vantaan välillä siirtyi Suomen Cupin loppuottelun takia pelattavaksi jo nyt keskiviikkona. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päätyneet Klubin voittoon, vieraissa Vantaalla 2-1 ja kotona Töölössä 4-2.

Heinäkuisen kotipelin ensimmäisellä jaksolla nähtiin uskomattoman tehokasta HJK:ta. Jo runsaan vartin jälkeen peli oli taputeltu, kun syötöt napsahtelivat kohdalleen ja numerot taululla 4-0.

Kyseessä oli myös HJK:n viimeisin voitto, sen jälkeen Veikkausliigassa helsinkiläiset ovat pelanneet neljä tasapeliä ja yksi tappio. Sarjataulukossa HJK on toisena neljä pistettä IFK Mariehamn jäljessä, PK-35 Vantaa puolestaan jumbona.

- Hyökkäyskolmanneksella tehot eivät ole olleet kohdallaan. Olemme tehneet taktista hienosäätöä pelaajien roolituksiin ja yhteispelin parantamiseen, jotta hyökkäyksemme olisivat tehokkaampia. Töitä ollaan tehty ja työ tekijänsä palkitsee, olen varma siitä, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo seuransa verkkosivuilla.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Pasi Pihamaan mukaan Punamustien pitää nostaa tasoaan huomattavasti sunnuntain KuPS-ottelun peliesityksestä. Savolaiset veivät tuolloin kotikentällään pisteet lukemin 3-0.

– Se oli meiltä pitkään aikaan ensimmäinen huono peli. Emme olleen lainkaan valmiita peliin. Pelasimme huonosti ja tulos oli ihan oikeutettu. KuPSilla oli järkyttävä määrä maalipaikkoja. Meidän pitää parantaa huomenna joka osa-alueella, Pihamaa sanoi.

PK-35 Vantaa kohtaa nimivahvan joukkueen, josta Pihamaa nostaa esiin muutamia yksittäisiä pelaajia.

– Morelos pitää tietysti huomioida kärjessä. Hän on erittäin vaarallinen hyökkääjä. Uusista pelaajista Rafinha on varmasti erittäin vaarallinen. Myös Ousmane Jallow palasi takaisin. En tiedä missä kunnossa hän on, mutta kyseessä on kuitenkin pelimies. Heillä on paljon hyviä yksilöitä.

Edelliskierroksella HJK puolestaan pelasi maalittoman tasapelin VPS:aa vastaan.

- Laituripula oli edellisessä pelissämme Vaasassa kova, kun kaikki neljä wingeriämme olivat poissa. Nyt saamme PK-35 -peliin mukaan Odun ja Richardin. Nikolai Alho on sairauden ja Lassi Lappalainen lievän alaraajavamman takia vielä poissa, mutta he palaavat todennäköisesti pelikuntoon loppuviikosta, Lehkosuo toteaa.

PK-35 Vantaalta on loukkaantumisen takia sivussa ainoastaan Nosh A Lody. Lisäksi HJK:sta lainattu Leo Väisänen ei saa pelata helsinkiläisseuraa vastaan. Muut pelaajat ovat käytettävissä. Pihamaan mukaan joukkue pääsee näin otteluun pelaajiston osalta hyvistä lähtökohdista. Pahimmat poissaolohuolet on vihdoin selätetty.

– Kokoonpanotilanteemme on jopa loistava. Muutamia pelaajia jää jopa kokoonpanon ulkopuolelle, Pihamaa totesi.


HJK-PK-35 Vantaa keskiviikkona 24.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, PK-35 Vantaan verkkosivut