Yleisöä 1712

4-5-1
vko.39 // 26.9.2016

FC Inter ja VPS tasatahdissa Turussa (FC Inter-VPS 1-1)

FC Inter ja VPS jakoivat Turussa pisteet lukemin 1-1. Njazi Kuqi vei Interin johtoon, mutta VPS:n Joonas Vahtera ehti vielä ennen taukoa tasoittaa pelin.

Inter meni ottelussa johtoon pelin 11. minuutilla. Pallo ajautui Solomon Duahin yrityksen jälkeen Njazi Kuqille, joka laukoi sen varmasti harhautuksen jälkeen maalin vasempaan alakulmaan.

Maalin jälkeen Inter antoi pallonhallinnan VPS:lle ja pyrki pallonriistoihin keskialueella. Näistä tilanteista ei lopulta tullut kummempia paikkoja. Vaarallisimmat keskitykset koppasi tyylillä maalivahti Evgeny Kobozev.

VPS tuli pelissä tasoihin oikeastaan ainoasta paikasta ensimmäisellä jaksolla. Inter menetti pallon keskialueella, minkä seurauksena pallo pelattiin Joonas Vahteralle, joka laukoi sen tarkasti puolittaisesta läpiajosta yläkulmaan. Peliä oli pelattu tuolloin 37 minuuttia.

Vaikka toisella jaksolla ei maaleja lopulta nähty, oli peli silti vauhdikasta viihdyttävää. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ja jaksonsa, jolloin maaleja olisi voinut tulla.

VPS:n etsikkoaika oli reilun tunnin kohdalla, jolloin Jukka Lehtovaara Interin maalilla sai torjuttua upeasti kaksi vaasalaisten yritystä.

Interin paikat osuivat pelin loppuun. Maalin tehnyt Njazi Kuqi pääsi hyvää vetopaikkaan 85. minuutilla, mutta kovan kudin peitti upeasti VPS-vahti Kobozev. Minuuttia myöhemmin Veikkausliigan maalipörssin ykköspaikalle siirtyneen Kuqin laukauksen peitti uhrautuvasti VPS-puolustus.

Pelin lisäajalla VPS:n Pyry Soiri pääsi vielä hyvään paikkaan. Laukaus meni kuitenkin lopulta hiukan ohi takatolpan. Näin pisteet siis jaettiin oikeudenmukaisesti pelin tapahtumiin nähden.

KuPS-FC Inter sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla ja VPS-RoPS sunnuntaina 2.10. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.