AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

11

(1-1)

Yleisöä 1712

VPS
4-5-1
vko.38 // 25.9.2016

Ennakko: FC Inter-VPS

Ennakko: FC Inter-VPS

FC Interin Veikkausliigaottelut kotikentällä Veritas Stadionilla jatkuvat jälleen maanantaina, kun vastaan Vaasan Palloseura.

Inter ja VPS ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kaksi kertaa. Keväällä Vaasassa Kaarlenkentällä tasattiin pisteet 0-0 tuloksella, kun taas heinäkuun alussa Vepsu haki pisteet Veritas Stadionilta 2-0 voitolla. Nyt Interillä on siis revanssin paikka.

Interin otteluissa riittää loppukaudella panosta. Joukkue taistelee kynsin hampain sarjapaikasta ensi kaudelle HIFK:n kanssa. Kaksi pistettä helsinkiläisiä perässä oleva Inter tarvitsee siis voitto-otteluita kauden viidessä viimeisessä ottelussa. Tämän myöntää myös joukkueen päävalmentaja Shefki Kuqi.

- Kyllä meidän pitää pystyä voittamaan tulevia otteluita heti huomisesta lähtien. Muuten homma menee haasteelliseksi, myöntää Kuqi.

Vastakkain on siis kaksi joukkuetta, jotka lähtevät otteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. Vepsu taistelee edelleen taulukon kärkipäässä. Vaikka sijoitus on seitsemäs, on mahdollisuudet edelleen mitaleille. Inter puolestaan taistelee taulukon häntäpäässä. Tarkoitus on säilyä sarjassa suoraan ja välttää karsinnat.

– Varmasti tärkein asia on se, että vastaan asettuu erilainen Inter kuin aiemmin tällä kaudella. Heillä on tapahtunut paljon muutoksia pelaajistossa ja valmennuksessa, VPS-luotsi Petri Vuorinen toteaa.

– Tiedän miltä tuntuu pelata tuossa tilanteessa, jossa he ovat. He tulevat satavarmasti taistelemaan pelin viimeiselle sekunnille saakka, Vuorinen jatkaa.

VPS on yksi Veikkausliigakauden positiivisia yllätyksiä. Joukkue on Petri Vuorisen komennossa vielä mitalitaistelussa mukana, vaikka tätä ei moni olisi ennen kauden alkua uskonut. Kuqin mukaan Interin pitääkin pystyä parhaimpaansa voittaakseen ottelun.

- VPS on ollut tasaisen vahva tällä kaudella. Eivät he turhaan ole mitalitaistelussa mukana. Tiukka ottelu on varmasti huomenna tulossa, jossa emme saa ilmaiseksi mitään. Voittoon pitää onnistua hyvin, sanoo Kuqi.

Interillä ei ole huomiseen otteluun lähdettäessä pelikieltoja. Vammojen takia ovat varmuudella sivussa Pape Sow ja Oskari Qvick. Myös Kalle Kaupin ja Egzon Belican pelaaminen on vielä auki.


FC Inter-VPS maanantaina 26.9. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, VPS:n verkkosivut