4-4-2
vko.39 // 2.10.2016

IFK sarjakärkeen (IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa 4-2)

Kapteeni Jani Lyyski iski saarelaisten neljännen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn taisteli 4-2-voiton PK-35 Vantaasta Wiklöf Holding Arenalla ja siirtyi Veikkausliigan piikkipaikalle. Joukkue on pisteen edellä HJK:ta ja kaksi SJK:ta, kun jäljellä on kolme kierrosta.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja Punamustilla oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. IFK Mariehamn loi painetta vieraiden maalille ja kävi jo seitsemännellä minuutilla lähellä johtomaalia. Saarelaisten Jani Lyyski pääsi puskemaan vapaapotkutilanteessa, mutta hyökkääjä Dever Orgill ohjasi pallon epäonnekseen lähes maaliviivalta Punamustien maalia vartioineen Daniel Kollarin käsiin.

Vaikean alun jälkeen PK-35 Vantaa sai omaa peliään paremmin käyntiin, mutta maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. Paras tilaisuus avautui Masar Ömerille, joka ei kuitenkaan aivan ylettynyt Ymer Xhaferin tarjoilemaan keskitykseen.

IFK Mariehamn siirtyi kuitenkin ottelussa johtoon 33. peliminuutilla. Philip Sparrdal Mantilla antoi kulmapotkun ja Aleksei Kangaskolkka puski pallon noin viidestä metristä alakulmaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai pallon jo toistamiseen maaliin, mutta osuma hylättiin pallon osuttua tilanteessa Brian Spanin käteen.

PK-35 Vantaa nousi kuitenkin tasoihin 40. minuutilla. Vieraat saivat vapaapotkun hyvästä paikasta ja pallon taakse asettuivat Kevin Mombilo sekä Ömer. Mombilo antoi pienen siirron sivuun ja Ömer laukoi pallon pienen kimmokkeen kautta näyttävästi takayläkulmaan. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 1-1.

Vieraat saivat Ömerin osumasta lisää virtaa ja aloittivat toisen jakson vahvasti. PK-35 Vantaa siirtyi johtoon pian tauon jälkeen. Karim Jouini tarjoili hyvän keskityksen vasemmalta laidalta ja Kastriot Kastrati ohjasi pallon saarelaisten maalivahdi Walter Viitalan edestä verkon perukoille. Osuma oli Kastratille ensimmäinen Punamustien paidassa.

Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä IFK Mariehamn kuittasi vieraiden johto-osuman vain viisi minuuttia myöhemmin. Robin Sid antoi keskialueelta hienon läpisyötön ja nopea Dever Orgill pääsi karkaamaan. Orgill ehti palloon ennen Kollaria ja pääsi lopulta siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Grönvittin 2-2-tasoitusosuman jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä, mutta sarjatilanteen vuoksi kipeästi pisteitä kaivannut IFK Mariehamn pyrki aktiivisemmin hyökkäyksiin. Ahvenanmaalaiset siirtyivät lopulta toistamiseen johtoon, kun peliä oli takana noin 70 minuuttia. Pallo jäi keskitystilanteen jälkeen pyörimään Punamustien rangaistusalueelle ja Josef Ibrahim laukoi irtopallon maaliin.

PK-35 Vantaa haki takaiskun jälkeen vielä tasoitusta, mutta ei enää päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Kotijoukkue sen sijaan iski vielä kerran kulmapotkusta. Kollar onnistui torjumaan Kristian Kojolan puskun, mutta Lyyski laukoi irtopallon läheltä maalin kattoon.

IFK Mariehamn vei siis sarjapisteet lukemin 4-2. Voiton myötä saarelaiset nousivat Veikkausliigan kärkipaikalle. PK-35 Vantaa sen sijaan jatkaa maajoukkuetauon jälkeen loppukauden tavoitteeksi asetetun voiton metsästämistä.

HJK-IFK Mariehamn perjantaina 14.10. kello 18.30 ja PK-35 Vantaa-VPS perjantaina 14.10. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.