AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1837

Ilves
4-5-1
vko.39 // 2.10.2016

Lahdessa jäätiin maaleitta (FC Lahti-Ilves 0-0)

Lahdessa jäätiin maaleitta (FC Lahti-Ilves 0-0)

FC Lahti ja Ilves eivät saaneet toisistaan selvää, vaan jakoivat pisteet maalittomalla tuloksella. Kotijoukkue lähtee maaottelutauolle liigan sarjataulukon kahdeksannelta sijalta, tamperelaiset neljänneltä.

Ilves aloitti pelin räväkästi. Ottelua oli pelattu vasta kaksi minuuttia, kun Aleksandr Vasjutin joutui venymään huipputorjuntaan. Jonne Hjelm pääsi laukomaan boksin sisältä paraatipaikalta, mutta Vasjutin veti tällä kertaa pidemmän korren.

Seitsemännellä minuutilla Jasse Tuominen esitti huikean yksilösuorituksen, kun hän purjehti oikealta laidalta ohi useamman Ilveksen pelaajan. Tuominen tarjoili kuljetuksensa päätteeksi hyvän syötön boksin sisään vapaaksi jääneelle Mikko Kuninkaalle, mutta Kuningas kuitenkin tälläsi pallon selvästi yli maalin.

Vauhdikkaan alun jälkeen pelin ote rauhoittui ja Lahti otti pelinhallinnan selvästi itselleen Ilveksen keskittyessä kyttäilemään vastaiskumahdollisuuksia. Kotijoukkueelta etenkin Santeri Hostikka ja Tuominen olivat vauhdikkaalla päällä pitäen vierasjoukkueen puolustajat varpaillaan.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Lahti joutui vaihtamaan loukkaantumisen takia kentältä Hassan Sesayn. Hänen tilalleen juoksi Jussi Länsitalo.

33. minuutilla Lahdelle avautui tilaisuus maalintekoon, kun ensin Tuominen pääsi laukomaan boksin sisältä. Tilanne jatkui ja maalinedustalle heitettiin keskitys. Pavel Osipov pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui liiaksi päin Ilveksen maalivahtia Mika Hilanderia.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Ilves sai hieman luotua painetta Lahden kenttäpäätyyn. Ilveksen tehot jäivät kuitenkin piippuun.

Toista puoliaikaa oli pelattu muutama minuutti, kun Länsitalo juoksi pelivälineen kanssa oikeaa laitaa pitkin vauhdilla ja tarjoili toiseen laitaan Hostikalle laatupallon. Hostikka oli loistavassa maalipaikassa, mutta hänen ensimmäinen kosketuksensa karkasi hieman ja Hilander ehti vastaantulollaan peittämään Hostikan maalintekoyrityksen.

Kumpikaan joukkue ei kyennyt ottamaan pelin kontrollia toisella puolikkaalla selvästi itselleen tai luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Ilveksen vaarallisimmat hyökkäykset kulkivat liukkaan Mikael Soisalon kautta, mutta hänkään ei saanut valmista aikaiseksi. Näin peli jäi maalittomaksi.



SJK-FC Lahti perjantaina 14.10. kello 18.30 OmaSp Stadionilla ja Ilves-HIFK perjantaina 14.10. kello 18.30 Tammelan Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.