AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1675

PS Kemi
5-4-1
vko.41 // 13.10.2016

Ennakko: FC Inter-PS Kemi

Ennakko: FC Inter-PS Kemi

Veikkausliigakausi 2016 lähestyy loppuaan. Otteluita joukkueilla on jäljellä vielä kolme. FC Inter jatkaa omia otteluitaan perjantaina PS Kemiä vastaan.

Ottelun tärkeyttä kummallekin joukkueelle on turha korostaa. Neljän pisteen sisällä olevat Inter (30), HIFK (32) ja PS Kemi (34) taistelevat kynsin hampain suoran säilyjän paikasta. Yhden kohtalona näistä kolmesta joukkueesta on karsintaotteluissa pelaaminen.

Kuten joukkueiden pistemääristä voi päätellä Interillä on edessä oikeastaan pakkovoitto. Tasapelikin pitäisi eron kemiläisiin neljässä pisteessä. Tämän tietää myös Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

- Ottelu on tärkeä molemmille huomenna. Olemme takaa-ajajan asemassa, joten meille kelpaa vain voitto huomenna. Sitä on turha kiistää, myöntää Kuqi.

Vaikka PS Kemin ottelut viime aikoina eivät ole sujuneet mallikkaasti, ei Interin kannata haaveilla helpoista pisteistä. Kemi on nimittäin voittanut Interin jo kahdesti tällä kaudella varsin suvereenien esitysten jälkeen.

- Kemi on ollut hankala vastustaja tällä kaudella meille. Toisaalta meidän pelaaminen heitä vastaan ei myöskään ole ollut ihan sitä parasta Interiä, muistelee Kuqi.

Jos Kemin otteet ovat viime aikoina olleet mollivoittoisia, niin samaa ei voi sanoa Interistä. Joukkue on pelannut viisi viimeisintä ottelua ilman tappiota. Näistä peleistä se on voittanut kaksi ja pelannut kolmesti tasan.

- Pelaaminen on parantunut meillä koko ajan. Joukkue on tullut yhtenäisemmäksi ja se on näkynyt tuloksissa myös positiivisesti. Tätä nostetta pitää pystyä jatkamaan myös kolmessa viimeisessä ottelussa, sanoo Kuqi.

Inter pääsee perjantain otteluun ilman pelikieltoja. Vammojen takia ovat sivussa Pape Sow, Oskari Qvick ja Alban Ferati. Kolmikon lisäksi myös maalivahti Henrik Moisander on sivussa perjantaina.

PS Kemiltä poissa ovat pelikieltoiset Ryan Gilligan ja tiistaina U21-maajoukkueen avauskokoonpanossa esiintynyt Joona Veteli. Christian Eissele on henkilökohtaisten syiden takia palannut jo kotimaahansa ja loppukauden mittainen sopimus on yhteisymmärryksessä purettu.


FC Inter-PS Kemi perjantaina 14.10. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.