AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PK-35 Vantaa
4-3-3

12

(0-0)

Yleisöä 220

VPS
4-5-1
vko.41 // 13.10.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-VPS

Ennakko: PK-35 Vantaa-VPS

PK-35 Vantaa pelaa huomenna kauden toiseksi viimeisen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Tällä kertaa Punamustien vieraaksi saapuu edelleen mitaleista taisteleva Vaasan Palloseura. Ottelu pelataan huomenna perjantaina 14.10. klo 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Punamustien putoaminen Veikkausliigasta on jo varmaa, mutta loppukauden aikana joukkue haluaa vielä tarjota kotiyleisölle aihetta iloon. Ennen maaottelutaukoa PK-35 Vantaa onnistui IFK Mariehamnin vieraana kahdesti maalinteossa, mutta joutui lopulta taipumaan lukemin 2-4. Joukkue on asettanut loppukauden tavoitteeksi vielä ainakin yhden voiton, jota se lähtee jahtaamaan jälleen huomenna.

VPS sen sijaan on Veikkausliigassa viidentenä. Kolmannelle sijalle on matkaa viisi pistettä, joten pohjanmaalaisilla on vielä mahdollisuus nousta kolmen viimeisen kierroksen aikana mitalisijoille. Edellisessä ottelussaan VPS otti tärkeän 1-0-kotivoiton Rovaniemen Palloseurasta.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahteen otteeseen. Huhtikuussa VPS haki Myyrmäestä pisteet 2-0-voitolla. Heinäkuun puolivälissä PK-35 Vantaa laittoi mustavalkoiset Vaasassa tiukille, mutta VPS piti lopulta pisteet Pohjanmaalla lukemin 2-1.

PK-35 Vantaan pelaajista Kevin Mombilo ja Masar Ömer ovat osuneet kahteen otteeseen. Muilla maalinteossa onnistuneilal pelaajilla on tilillään ainoastaan yksi osuma. VPS:n paras maalintekijä on ollut yhdeksän osumaa viimeistellyt Pyry Soiri.

Punamustien kokoonpanotilanne on huomisen ottelun alla hyvä. Flunssasta kärsivä Reza Heidari on sivussa, mutta muut pelaajat ovat käytettävissä. Vaasalaisten riveistä puuttuvat loukkaantumisten takia Eero Tamminen ja Timi Lahti.

Punamustien maalivahdin Daniel Kollarin mukaan koko joukkue on sitoutunut hyvin loppukauden tavoitteeseen. PK-35 Vantaa haluaa osoittaa, että nuorentunut pelaajaryhmä pystyy voittamaan otteluita Veikkausliigassa.

– Joukkueessa on hyvä fiilis! Treeneissä on ollut hyvä meno ja joukkuehenki on todella yhtenäinen, Kollar kuvailee joukkueen ilmapiiriä.

– Haluamme saada vielä voittoja ja pisteitä. Jatkamme vielä taistelua ja toivottavasti saamme huomenna mahdollisimman paljon yleisöä paikalle.

– Kyllä meille tärkein juttu on se, miten me pääsemme omaan pelaamiseemme kiinni tauon jälkeen. Keskitymme omaan tekemiseemme tosi vahvasti. Tällä viikolla on ollut kyllä hyviä harjoituksia ja valmistautuminen on sujunut hyvin, Petri Vuorinen juttelee seuransa verkkosivuilla.

Joku voisi sanoa, että maaottelutauko tasasi tilanteen kärkipään osalta. Se saattoi antaa osalle aikaa valmistautua kauden viimeiseen rutistukseen ja laittaa palikat paremmin kuntoon, mutta toisaalta tappaa jonkun joukkueen momentumin. Päävalmentajalta kysyttäessä tauon merkityksestä, hän vastaa, että töitä on ainakin tehty.

– Tauko oli mielestäni ihan OK paikassa. Nämä maaottelutauot ovat suhteellisen pitkiä keskellä kautta, mutta harjoittelun kannalta se on hyvä, kun saa ehjiä viikkoja. Ei ole ainakaan siitä kiinni, ettemmekö olisi treenanneet tauon aikana, Vuorinen kertoo.

Terveystilanne joukkueessa on tällä hetkellä hyvä. Poissa ovat vain Eero Tamminen ja Timi Lahti.

– Mikko Viitikko ja Pyry Soiri ovat maajoukkuekomennuksiensa vuoksi reissanneet pitkästi, joten heidän lähtökohtansa ovat vähän haastavat, mutta loukkaantumisia ei ole Eeron ja Timin lisäksi, Vuorinen toteaa.


PK-35 Vantaa-VPS perjantaina 14.10. kello 18.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PK-35 Vantaan verkkosivut, VPS:n verkkosivut