HIFK
4-4-2
vko.41 // 14.10.2016

Ilves nousi tasoihin (Ilves-HIFK 1-1)

Ilves nousi tappioasemasta tasoihin perjantaina HIFK:ta vastaan. Loppulukemat Tammelassa 1-1.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen vieraat osuivat toisella. Nnaemeka Anyamele vei HIFK:n 1-0-johtoon 59. peliminuutilla. Lauri Ala-Myllymäki toi Ilveksen tasoihin 86. minuutilla.

Ilves aloitti ottelun pirteästi ja joukkue sai luotua ensimmäiseen varttiin muutaman puolivaarallisen tilanteen. 12. minuutilla toppari Tatu Miettunen pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa, mutta HIFK-puolustus oli edessä. Pari minuuttia myöhemmin keskikenttämies Reuben Ayarna pääsi laukomaan pariinkin otteeseen, mutta erinomaisen ottelun pelannut HIFK-maalivahti Tomi Maanoja oli molemmilla kerroilla edessä.

HIFK pääsi hiljalleen peliin mukaan ja sai pelattua muutamia pitkiä hyökkäyksiä. Molempien joukkueiden puolustukset olivat ensimmäisellä 45-minuuttisella terävinä.

Ilves sai vielä avausjakson lopulla luotua hyviä hyökkäyksiä senegalilaistaikuri Emile Paul Tendengin johdolla, mutta HIFK-puolustus Maanojan johdolla oli joka kerta välillä. Tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso käynnistyi tasaisesti. Ilves oli lähellä siirtyä johtoon 52. minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään vieraiden maalinedustalle, mutta HIFK-puolustus sai korjattua pallon muualle. Pian perään HIFK sai loistopaikan, mutta Xhevdet Gelan laukaus kolahti viime hetkillä eteen ehtineeseen Ilves-puolustaja Antti Koskiseen.

Tammelan stadionin lähes 5000-päinen yleisö hiljeni 59. minuutilla, kun HIFK pääsi nopeaan hyökkäykseen ja Nnaemeka Anyamele laukoi läpiajon päätteeksi pallon upeasti oikeaan yläpesään.

Ilves haki vimmatusti tasoitusta, mutta HIFK:n joukkuepuolustaminen oli erittäin laadukasta. Taiturimainen Tendeng sooloili pariin otteeseen näyttävästi, mutta laukaus menivät ohi.

Lähes täpötäysi Tammelan stadion sai lopulta palkinnon kovasta kannustuksestaan. Ilveksen Jonne Hjelmiä sukitettiin rankkarialueella ja erotuomari Oskari Hämäläinen näytti oitis pilkkua. Jälleen vahvan matsin pelannut 19-vuotias keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon kylmänviileästi maaliin, 1-1 - Kauden kahdeksas osuma siihen ja Tammela ulvoi.

Ottelu päättyi 1-1-numeroihin ja Veikkausliigan kaksi viimeistä kierrosta ovat täynnä jännitystä kummankin joukkueen osalta.

Ilves - HJK Tammelan stadionilla maanantaina 17.10. kello 18:30 ja HIFK - KuPS Sonera stadiumilla maanantaina 17.10. kello 18:30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut