AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

22

(0-1)

Yleisöä 4021

FC Lahti
4-3-3
vko.41 // 13.10.2016

Ennakko: SJK-FC Lahti

Ennakko: SJK-FC Lahti

SJK isännöi perjantaina 14.10. kello 18.30 alkaen FC Lahtea Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan komeassa iltavalaistuksessa ja pelissä SJK:lla on panoksena mestaruustaistelussa pysyminen.

Mikään ei toki vielä ratkea perjantaina, mutta voitolla SJK vankistaisi jälleen asemiaan tiukassa mestaruustaistossa. Sarjakautta on tämä mukaan lukien enää kolme ottelua jäljellä ja vielä neljällä joukkueella on täysin realistinen mahdollisuus nostaa Veikkausliigan mestaruusveistosta kauden päätteeksi.

SJK on ennen loppurutistusta kolmantena kahden pisteen päässä IFK Mariehamnista ja pisteen päässä HJK:sta. Takana Ilves vaanii kintereillä pisteen päässä. SJK:lle etua tuo loppukauden ohjelma, kun muut kärkinelikosta pelaavat vielä toisiaan vastaan.

- Maajoukkuetauon jälkeen kiva päästä Veikkausliigan loppuratkaisujen pariin, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari toteaa seuransa verkkosivuilla.

Maajoukkueisiin kutsuttiin SJK:n pelaajia ennätysmäärä, kun kaikkiaan kymmenen pelaajaa SJK:n edustuksesta tai SJK Akatemiasta, sai kutsun edustamaan maataan. Kaikki maajoukkueissa mukana olleet ovat palanneet terveinä takaisin Seinäjoelle tai lainajoukkueisiinsa.

SJK:n puolustaja Jarkko Hurmeen korttitili täyttyi viime ottelussa ennen maajoukkuetaukoa ja hän joutuu huilaamaan kauden kaksi viimeistä kotiottelua.

FC Lahti lähtee maajoukkuetauolta seinäjokisten kimppuun allaan kuuden ottelun tappioton putki. Kuhnurit joutuvat kuitenkin lähtemään matkaan varsin ohuella miehistöllä. Sivussa ovat niin leikkauksesta toipuva Drilon Shala, pohjevammasta kärsivä Jasse Tuominen, nivusvaivainen Hassan Sesay sekä kuumeileva Boris Tatar. Lisäksi Mikko Kuninkaan pelaaminen on epävarmaa nuorten maajoukkueessa saadun kolhun takia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Liigacupin finaalissa Lahti nappasi voiton rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Toukokuussa Kisapuistossa Kuhnurit kylvettivät seinäjokisia 3-0. Vierasottelussa puolestaan Lahti romahti täydellisesti ja hävisi 1-4. Lahden ainokaisen viimeisteli tuolloin Kuhnuri-ikoni Rafael.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kymmenen kertaa. FC Lahti on vienyt näistä kohtaamisista viisi, neljän ottelun päätyttyä tasan. Ottelut ovat olleet ennen tätä kautta varsin vähämaalisia sillä Kuhnurit ovat tehneet kymmenen maalia ja Kerho seitsemän.


SJK-FC Lahti perjantaina 14.10. kello 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut