AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

13

(1-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-3-3
vko.41 // 16.10.2016

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Ilves pelaa maanantaina kauden viimeisen kotittelunsa, kun Tammelan stadionilla vierailee HJK.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Toukokuussa Helsingissä HJK voitti 5-1. Tuure Siira vei tuolloin Ilveksen johtoon, mutta Klubi teki toisella jaksolla kaikki viisi maalia 20 minuutin sisään. Heinäkuussa Tammelassa Ilves puolestaan voitti 1-0 senegalilaisen Emile Paul Tendengin osumalla.

HJK on pelannut tällä kaudella 31 ottelua, joista se on voittanut 15, pelannut yhdeksän tasapeliä ja hävinnyt seitsemän kertaa. Kasassa on yhteensä 54 sarjapistettä ja sijoitus Veikkausliigassa on toinen. Viime ottelussaan perjantaina joukkue pelasi kotonaan 1-1-tasapelin sarjakärki IFK Mariehamnin kanssa.

Ilves on pelannut tällä kaudella niin ikään 31 ottelua, joista se on voittanut 15, pelannut seitsemän kertaa tasan ja hävinnyt yhdeksän kertaa. Viime ottelussaan perjantaina Tammelassa ilves pelasi 1-1-tasapelin HIFK:ta vastaan. Vahvaa kautta pelaava Lauri Ala-Myllymäki teki Ilveksen tasoitusmaalin ottelun lopussa.

- Kyllähän tässä odotellaan kauden päätöstapahtumaa Tammelassa. Mikäs sen mukavampaa kuin pelata hienon kauden viimeinen kotipeli suuren yleisön edessä isoa HJK:ta vastaan, Ilves-luotsi Jarkko Wiss sanoo.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo odottelee kauden viimeistä nurmipeliä rauhallisesti.

– Sillä, pelataanko tässä vaiheessa kautta keinonurmella vai luonnonnurmella, ei ole mitään merkitystä. Molempiin on totuttu. Muutama kokoonpanomuutos tullaan Tampereella näkemään ja Alfredo Morelos on ottelussa pelikiellossa.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat maanantaina varmuudella pitkäaikaispotilaat, puolustuksen Antti Hynynen, keskikentän Eero Korte ja hyökkäyksen Mika Lahtinen. Lisäksi keskikenttäpelaaja Siira on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia.


Ilves - HJK Tammelan stadionilla maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut