AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
4-4-2

02

(0-1)

Yleisöä 2887

KuPS
2-1-2
vko.41 // 16.10.2016

Ennakko: HIFK-KuPS

Ennakko: HIFK-KuPS

HIFK pelaa maanantaina Kuopion Palloseuraa vastaan kotikentällään Sonera-stadionilla.

HIFK taisteli viime perjantaina tärkeän tasapelipisteen Tammelan iltavaloista mitalisijoista taistelevan Ilveksen vieraana. HIFK oli pitkään kiinni kolmessa sarjapisteessä Nnaemeka Anyamelen veikkausliigakauden ensimmäisellä maalilla, mutta Ilves nousi rangaistuspotkumaalilla tasoihin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kun HIFK:n pahimmat kilpakumppanit, FC Inter ja PS Kemi, pelasivat samanaikaisesti maalittoman tasapelin, ei tilanne sarjataulukossa HIFK:n kannalta muuttunut. HIFK on kymmenentenä 33 sarjapisteellä ja veikkausliigakarsijan paikalla olevalla Interillä on kaksi pistettä vähemmän. Mikäli HIFK voittaa maanantaina KuPS:n ja Inter nappaa omassa ottelussaan Rovaniemen Palloseuraa vastaan maksimissaan yhden pisteen, varmistaa HIFK sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi.

HIFK:n pelaajista sivussa ovat varmuudella Emil Conti, Esa Terävä sekä korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa oleva Xhevdet Gela. Keskuspuolustaja Juho Pirttijoki huilasi Ilves-ottelussa nuorten maajoukkuekiireiden takia ja on valmennusjohdon käytettävissä jälleen maanantaina. KuPS-puolustaja Joona Lautamaja on myös pelikiellossa.

KuPS on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä 43 sarjapisteellä. Joukkueella on yhä teoreettiset mahdollisuudet nousta sarjataulukossa kuudenneksi, joka tietäisi yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudelle. Kuudentena 48 pisteellä olevan RoPS:n olisi kuitenkin hävittävä molemmat ottelunsa.

KuPS matkustaa pistejahtiin Sonera Stadiumille voitontahtoisella mielellä. Joukkue pelasi perjantaina Rovaniemellä hyvää peliä hyökäten etenkin toisella puolikkaalla voimakkaasti ja samaan pyritään maanantaina Helsingissäkin.

- Pallollinen pelimme Rovaniemellä oli hyvää ja sitä pyritään jatkamaan myös HIFK-pelissä. HIFK taistelee edelleen sarjapaikastaan, joten vaikea vierasottelu on jälleen edessä, päävalmentaja Marko Rajamäki toteaa.

HIFK voitti joukkueiden avauskohtaamisen huhtikuussa lukemin 3-2 (3-0) ja edellinen kohtaaminen elokuussa päättyi KuPS:n 1-0-kotivoittoon.


HIFK - KuPS Sonera Stadiumilla maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut