AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 8752

SJK
4-4-2
vko.42 // 23.10.2016

HJK ja SJK jäivät ilman maaleja (HJK-SJK 0-0)

HJK ja SJK jäivät ilman maaleja (HJK-SJK 0-0)

HJK ja SJK pelasivat 0-0 -tasapelin Helsingin Sonera Stadiumilla.

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja loi tukun maalipaikkoja. Billy Ions laukoi hanakasti. Ensimmäisen yrityksen HJK-puolustus pystyi blokkaamaan ja toinen kimpoili kulmapotkuksi.

Reilun vartin jälkeen Roope Riski laukoi pienestä kulmasta vain niukasti ohi takakulman. HJK-puolustajista Taye Taiwo ja Rafinha olivat yllättävän suurissa ongelmissa ja SJK sai useamman kerran prässättyä heiltä pallon pois. 25. minuutilla SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä. Matti Klinga laukoi boksissa, Thomas Dähne torjui eteensä ja Matej Hradecky pääsi ensimmäisenä paluupalloon. Hradeckyn viimeistely ei kuitenkaan onnistunut, vaan pallo heilutti vain sivuverkkoa.

Toiselle puoliajalle HJK nosti prässiän ja paransi peliään selvästi. Molemmilla joukkueilla oli omat painostusjaksonsa toisen 45-minuuttisen aikana. HJK sai pallon boksiin hyviin paikkoihin, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja.

SJK:n maalipaikat olivat toisella puoliajalla vähissä. Kenties paras paikka oli Tucolla, joka pääsi puskemaan Matej Hradeckyn kulmapotkusta, mutta HJK:n maali pysyi puhtaana.

HJK:sta lähimpänä maalintekoa oli maalikuninkuuttakin jahdannut Alfredo Morelos. HJK pääsi kulmapotkun jälkeen erinomaiseen vastahyökkäykseen, kun Dähne avasi nopeasti laitaan. Morelos eteni vetopaikkaan, mutta Mihkel Aksalu esitti komean torjunnan ja piti tilanteen maalittomana.