AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 487

FC Lahti
3-5-2
vko.11 // 18.3.2016

​Ennakko: SJK–FC Lahti

​Ennakko: SJK–FC Lahti

SJK ja FC Lahti taistelevat (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kohtaa Liigacupin finaalissa FC Lahden. Finaali pelataan Seinäjoella, Wallsport Areenalla lauantaina 19.3. ja se alkaa klo 16.00. Ovet ja Walllsportin palvelut aukeavat klo 14.30.

Kyseessä on SJK:n historian toinen kerta, kun se on Liigacupin finaalissa ja edellisellä kerralla vuonna 2014 SJK myös voitti kyseisen kilpailun ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran. Myös silloin ottelu pelattiin Seinäjoella ja finaalissa kaatui Pohjanmaan paikallisvastustaja VPS. FC Lahti on puolestaan juhlinut Liigacupin mestaruutta kahdesti; kausilla 2007 ja 2013.

Tämän vuoden finaaliin SJK pääsi voittamalla Pohjoislohkon suvereenisti kolmellatoista pisteellä ja FC Lahti puolestaan voitti Etelälohkon yhdeksällä pisteellä.

SJK palasi torstaina takaisin Suomeen puolentoista viikon mittaiselta Espanjan leiriltä. Joukkue pääsi viettämään leirillä paljon aikaa yhdessä ja harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa. Muutenkin terveystilanne on ryhmässä hyvä ja joukkue odottaa innolla lauantain ottelua.

- Talvikausi huipentuu Liigacupin finaaliin. FC Lahti on ollut meille aina paha vastustaja, joten siitä tulee taatusti mielenkiintoinen ottelu, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää hallitsevan Suomen mestarin kohtaamista loistavana tason mittaajana nuorelle joukkueelleen.

- Hieno mittari meille. Pelata hallitsevaa Suomen mestaria vastaan, joka on entisestään vahvistunut ja budjetit kasvaneet. Meillä on ollut toisenlainen kehitys, kun joukkue on nuorentunut. Kiva nähdä, missä ollaan kun verrataan suomalaiseen absoluuttisen kärkeen. Nuoret pelaajamme ovat vastanneet hyvin heille heitettyihin haasteisiin. Nyt on pykälää kovempi vaatimustaso. Vastassa mestari ja pelataan pokaalista, Korkeakunnas aloittaa.

- Tämä on preseasonin kruunu ja otteluun on herkullinen asetelma. Selkeä altavastaaja ollaan, kun joudutaan matkustamaan ja pelaamaan heidän hallissaan. Ollaan oltu jo kolmisen viikkoa ulkona ja hekin ovat olleet vähän paremmissa olosuhteissa, Korkeakunnas naureskelee viitaten SJK:n ulkomaanleirityksiin.

Lahti ei matkusta Seinäjoelle asti vain peruuttelemaan, vaan aikoo olla aktiivinen molempiin suuntiin pelattaessa.

- SJK pitää varmasti paljon palloa. Pitää olla huolellisia ja jaksaa puolustaa. Olla aktiivinen ja rohkea, kun meillä on pallo. Pelkillä suunnanmuutoksilla ei pärjää. Jatketaan talven teemaa eli yritetään olla se aloitteellisempi joukkue, niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaankin. Laitetaan "all in" ja katsotaan, mihin se riittää, Korkeakunnas paaluttaa.


Liigacupin finaali SJK – FC Lahti Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 19.3. kello 16.00 alkaen! Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa, joiden tarjontaan pääset tutustumaan tästä linkistä.