Yleisöä 78

4-4-2
vko.06 // 12.2.2016

​FC Lahti ja IFK Mariehamn pistejakoon (FC Lahti-IFK M 2-2)

FC Lahti päätti Liigacupin lohkovaiheen osaltaan perjantaina 2-2 (1-0) –tasapeliin IFK Mariehamnia vastaan.

Ottelu alkoi IFK:n painostuksella. Vierailijat prässäsivät Lahden pelinrakentelua ja loivat pitkiä painostusjaksoja Lahden kenttäpuoliskolle. Pelikellossa oli 13 minuuttia, kunLahti sai rakenneltua ensimmäisen hyökkäyksen. Mikko Hauhia pelasi oivaltavalla syötöllä Jasse Tuomisen yksin läpi. Tuominen harhautti IFK:n maalivahdin Walter Viitalan ja siirsi kotijoukkueen 1-0 -johtoon.

Maalin jälkeen IFK jatkoi painostusta. Aleksei Kangaskolkka pääsi puskemaan kulmasta, mutta Tomi Maanoja liimasi pallon maaliviivalta. Lahti yritti iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä ja se oli tuottaa tulosta reilun 20 peliminuutin jälkeen, kun Santeri Hostikka ampui tulisen laukauksen, jonka Viitala sylki eteensä. Kalle Multanen pääsi ensimmäisenä palloon, mutta ei onnistunut lisäämään johtoa. Aivan tauon kynnyksellä Bonilha piti taitavasti palloa hyökkäyspäässä ja vapautti Tuomisen toistamiseen nokikkain Viitalan kanssa. Nuoren hyökkääjän veto meni kuitenkin vain senttejä ohi maalin ja tauolle siirryttiin FC Lahden 1-0 -johdossa.

Aivan toisen jakson alussa Kuhnurit onnistuivat toimittamaan pallon maaliin, kun Boris Tatar nousi omiin korkeuksiin kulmatilanteessa. Maalia kohti suuntautuneen puskun tökkäsi maaliviivalta vielä sisään Kalle Multanen, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Hieman tunnin pelin jälkeen Lahti onnistui jälleen IFK:n painostuksesta huolimatta. Tatar keskitti pallon loistavasti Santer Hostikalle, joka pääsi tälläämään sydämensä kyllyydestä hienon haltuunoton jälkeen tilanteeksi 2-0.

Vain neljä minuuttia myöhemmin Lahti puolusti hieman löysästi ja pallo pomppi Amos Ekhalielle. Kenialaisen kaunis volley ohitti voimattoman Maanojan ja IFK kavensi tilanteeksi 2-1. IFK oli tasoittaa ottelun heti seuraavasta hyökkäyksestään. Loistavan ottelun pelannut Kangaskolkka aiheutti jälleen harmia Lahden puolustukselle, joka ei tuntunut saavan miestä kuriin. Maanoja kuitenkin liimasi Kangaskolkan voimakkaan puskun jälleen maaliviivalta.

Vain minuutti ennen lisäajan alkamista Kangaskolkka onnistui lopulta kauniilla yksilösuorituksella. Hän ohitti Tatarin pelaamalla pallon puolustajan yli ja ampui pelivälineen etukulmasta sisään. Lisämaaleja ei nähty ja näin ollen pisteet tasattiin lukemin 2-2. FC Lahti pelasi tappiottoman lohkovaiheen, mutta lohkovoitto ja finaalipaikka riippuvat vielä muiden joukkueiden peleistä.