AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

22

(1-0)

Yleisöä 198

HJK
4-4-2
vko.07 // 17.2.2016

​Ennakko: FC Inter-HJK

​Ennakko: FC Inter-HJK

Inter ja HJK kohtaavat torstaina toisensa Javenture Areenalla pelattavassa Liigacupin alkulohkon ottelussa.

Ottelusta ei panosta todellakaan puutu, sillä voitolla Inter etenee Liigacupin finaaliin SJK:ta vastaan. Talvikauden huippuottelu potkaistaan käyntiin kello 15.00.

Liigacupin finaalipaikan lisäksi Interillä on panoksena paikka Suomen Cupin 5. kierroksella, jonne pääsee Liigacupin kummankin alkulohkon paras joukkue eurocupeissa pelaavia seuroja tässä huomioimatta. Eteläisessä lohkossa lohkovoitossa on vielä kiinni neljä joukkuetta, joista HJK siis pääsee eurocup-edustajana joka tapauksessa cupin 5. kierrokselle ja Liigacupin kautta jaettavasta paikasta taistelevat vielä FC Lahti, FC Inter ja PK-35 Vantaa.

- Ottelussa on kovat panokset. Tämä huipentaa meidän ensimmäisen kuuden viikon jakson talvikaudella. Teemme kaikkemme, että pääsemme juhlimaan paikkaa finaalissa ja Suomen Cupin 5. kierroksella, sanoo Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Torstainen HJK-ottelu on Interin toinen ottelu tällä viikolla. Maanantaina pelatussa ottelussa joukkue teki hartiavoimin töitä voiton eteen. Tämä miellytti Inter-luotsi Dragtsmaa.

- Varsinkin toisella jaksolla HIFK:ta vastaan olimme alakynnessä. Jokainen pelaaja taisteli kuitenkin hienosti ja voitimme lopulta. Samaa joukkueen eteen pelaamista tarvitaan myös huomenna. HJK on erittäin vaikea vastustaja, korostaa Dragtsma.

Klubin päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan sinivalkoiset pyrkivät parantamaan pelaamistaan jokaisessa ottelussa. Edellisten kamppailuiden videonauhat on käyty moneen kertaan läpi, klippejä on näytetty joukkueelle ja peleistä opittuja asioita harjoitellaan viikon treeneissä.

- Olemme olleet hyvin systemaattisia koko Liigacupin ajan. Peleistä poimitaan asioita mitä pitää tehdä paremmin pelin eri vaiheissa ja niitä harjoitellaan ja hiotaan sitten treeneissä. Pelaajat meillä on vaihtuneet paljon ja se tuo oman haasteensa pelin stabiiliksi saamiseen, mutta tässä vaiheessa on myös tärkeää, että peliaikaa saadaan useille pelaajille, Lehkosuo kertoo.

Inter saa huomiseen otteluun lisävoimia sairastuvalta kentälle paluun tekevän Egzon Belican muodossa. Myös HIFK-pelistä puuttunut Sebastian Mannström palaa joukkueen kokoonpanoon. Pari viikkoa selkävamman takia sivussa ollut Philip Njoku saatetaan nähdä myös kokoonpanossa huomenna.

- Palautumisaika maanantain ottelusta on lyhyt, joten lisävoimat tulevat nyt tarpeeseen. Olemme siinä vaiheessa harjoituskautta, että jalka painaa varmasti monella pelaajalla, sanoo Dragtsma.

Poissaoloja Inter-ottelussa nähdään HJK-leiristä, kun pelaajia on poissa useista eri syistä. Joukkueen harjoitusvahvuuteen maanantaina liittynyt Anthony Annan ei ole vielä mukana kokoonpanossa. Viisumiongelmien kanssa painiva Richard Gadze ei ole vielä saapunut Suomeen.

- Meillä on joitain pelaajia poissa vanhojen tanssien vuoksi, joku on vatsataudissa ja muutama pelaaja on sivussa pikkuvammojen vuoksi. Isommilta loukkaantumisilta olemme talvella välttyneet, mikä on tietenkin aina hyvä asia, Lehkosuo miettii.

FC Inter - HJK Javenture-Areenalla torstaina 18.2. kello 15.00.