AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

10

(1-0)

HIFK
4-3-2
vko.03 // 22.1.2016

​Ennakko: FC Lahti - HIFK

​Ennakko: FC Lahti - HIFK

FC Lahti mittaa Helsingin IFK:n vireen Liigacupissa lauantaina Mukkulan kuplassa kello 13.00 alkavassa ottelussa.

Liigacup toimii erinomaisena valmistavana harjoituksena Veikkausliigakauden alkua ajatellen.

- Kyseessä on kilpailu, joka ennen kaikkea valmistaa meitä tulevaan kauteen. Laajalla rintamalla mennään Liigacupin pelit, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää.

Vastaan asettuvan HIFKin vahvuudet ja heikkoudet ovat hyvin tiedossa.

- HIFK on todella kokenut joukkue ja minulle hyvinkin tuttu. Viime vuonna pelattiin tasaisesti heitä vastaan. Fyysinen ja vauhdikas joukkue, Korkeakunnas arvioi.

- Meillä on vauhdikas joukkue jalkeilla ja pystymme pelaamaan aktiivista ja liikkuvaa futista, Korkeakunnas jatkaa.

Valmistautuminen peliin aloitettiin vierasjoukkueen osalta jo alkuviikosta, kun joukkue leireili Liikuntakeskus Pajulahdessa.

– Liigacupin avausottelu Lahtea vastaan päättää meidän raskaan, mutta tärkeän viikon. Pajulahdessa saimme rauhassa keskittyä pelaajien testaamiseen ja pelillisiin asioihin. Totta kai Lahti-peli on meille tärkeä, mutta ennen kaikkea tässä vaiheessa kautta keskitymme omaan pelaamiseen. Lahdella on jo pari peliä alla, mutta meillä ei vielä ainuttakaan, joten ensimmäisen pelin innokkuutta on havaittavissa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolmesti. Ensimmäinen joukkueiden välinen ottelu päättyi Lahden 2-0 voittoon, kertaalleen päädyttiin 3-3 tasapeliin ja joukkueiden välisessä kauden viimeisessä kohtaamisessa HIFK murskasi Lahden maalein 5-0.

FC Lahti lähtee otteluun allaan Kotijoukkue-turnauksen voitto Porista. Karhuhallissa kaatuivat niin SJK Akatemia, kuin Ilveskin. Turnauksen onnistujia olivat etenkin Jasse Tuominen ja Fareed Sadat. Kuhnurimiehistöstä puuttuvat loukkaantuneet Jussi Länsitalo, Duarte Tammilehto, Driton Shala ja Miikka Mujunen. Lisäksi juuri saapunut brassikaksikko toipuu vielä aikaerosta.

FC Lahti on muuttunut viime kaudesta paljon ja muun muassa viime kaudella Lahden keskikenttää dominoinut Xhevdet Gela on siirtynyt HIFK:n riveihin. Liigacupin säännöissä on lupa käyttää kahta sopimuksetonta testipelaajaa.

– Meillä on pelissä mukana kaksi testipelaajaa, ja muutama pelaaja on loukkaantunut, mutta saamme jalkeille hyvän kokoonpanon, Honkavaara lupaa.

Sivussa FC Lahden vahvuudesta HIFKiä vastaan ovat Miikka Mujunen, Duarte Tammilehto, Driton Shala ja pitkäaikaispotilas Jussi Länsitalo. Sen lisäksi sivussa on maajoukkuekomennuksen takia Paavo Voutilainen. Testipelaajista kokoonpanossa ovat Fareed Sadat ja Santeri Hostikka.

- Käsitykseni mukaan ovat - poislukien Länsitalo - ensi viikolla mukana vahvuudessa, Korkeakunnas sanoo.

FC Lahden ja HIFK:n välinen ottelu pelataan suljetuin ovin Mukkulan kuplassa. Ottelua pääsee kuitenkin seuraamaan streamin välityksellä täällä ja Elisan viihdepaketissa.