AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

01

(0-1)

Yleisöä 500

VPS
3-5-2
vko.05 // 5.2.2016

​Ennakko: Ilves-VPS

​Ennakko: Ilves-VPS

Ilves ja VPS jatkavat Liigacupia lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Pirkkahallissa.

Vaasan Palloseura avasi Liigacup-mittelöt viime viikonloppuna Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Viime kauden hopeamitalisteilta irtosi piste 0-0 -tasapelin myötä.

- Osa harjoitelluista asioista näkyi ja onnistui hyvin RoPS-pelistä, mutta paljon jäi vielä parannettavaa. Hiomme tällä hetkellä pelin avaamista ja rakentelua. Haluamme saada sen toimimaan kauden alkuun mennessä, joten varmaankin jatkamme siihen keskittymistä myös Ilves-ottelussa, päävalmentaja Petri Vuorinen analysoi Vepsun verkkosivuilla.

Kotijoukkue Ilves kohtasi Liigacupin avausottelussaan sarjanousija PS Kemin vieraissa ja hävisi tuon kamppailun lukemin 3-1. Harjoitusotteluissaan Ilves on hävinnyt FC Lahdelle rankkareilla 3-2 ja voittanut Ykkösen FC Jazzin niin ikään pilkuilla 2-1. Nuo pelit pelattiin harjoitusturnauksessa Porissa. Ykkösen Turun Palloseuran kanssa Ilves pelasi tasan 2-2. Vuorisen mukaan vastaan asettuu varsin erilainen joukkue kuin RoPS.

- RoPS on ehkä korkeimmalta prässäävä joukkue Veikkausliigassa. Siinä tulee todennäköisesti olemaan suurin ero, että Ilves ei tule ottamaan niin ylhäältä kiinni.

Yhtä lailla Ilves keskittyy tässä vaiheessa kautta ennen kaikkea omaan peliinsä.

- Pyrimme keskittymään otteluun oman pelaamisemme kautta. Edelleen otamme omaan peliimme uusia teemoja ja katsomme miten onnistutaan niissä. Tässä tulee nyt monta Liigacupin ottelua lähiaikoina, mutta se on vaan hyvä, että pääsemme pelaamaan paljon. Olemme harjoitelleet paljon ja fyysisesti, mutta pelaajat ovat säilyneet ilman suurempia vammoja, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves ei pääse ihan täydellä miehistöllä lauantaina kamppailuun.

- Lauantain ottelusta puuttuvat varmuudella Eero Korte sekä Jonne Hjelm. Korte tekee jo juoksuharjoitteita joukkueen mukana ja Hjelm on ollut mukana taktisissa harjoituksissa. Lisäksi maalivahti Otto Huuhtanen sekä puolustaja Martti Haukioja puuttuvat kokoonpanosta, sillä he ovat mukana B-junioreiden joukkueessa, joka kohtaa SM-karsintaottelussa FC Lahden ennen meidän ottelua.

- Polvivaivoistaan toipunut uusi puolustajahankinta Felipe Aspegren tulee jo mukaan vaihtopenkille haistelemaan tunnelmaa. Lisäksi senegalilainen testipelaaja Emile Paul Tendeng on mukana lauantaina, kommentoi Wiss.

Joukkueet voivat käyttää kahta testipelaajaa per ottelu Liigacupin otteluissa. Perjantaiaamuna päätöstä VPS:n riveissä pelaavista testimiehistä ei vielä ollut tehty. Myös sopimuspelaajien suhteen tilanne vielä elää.

- Tämän päivän aikana selviää, ketkä pelaavat, Vuorinen kertoi.

Ilves-VPS Pirkkahallissa lauantaina 6.2. kello 14.30.