FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
Ilves
4-4-1

00

(0-0)

Yleisöä 550

RoPS
4-5-1
vko.06 // 10.2.2016

Ilves ja RoPS jakoivat pisteet (Ilves-RoPS 0-0)

Ilves ja RoPS jakoivat pisteet (Ilves-RoPS 0-0)

Ilves ja RoPS päätyivät keskiviikkoisessa Liigacupin ottelussaan Pirkkahallissa maalittomaan tasatulokseen.

Ilves vei laukaisutilaston nimiinsä melkoisen selvästi, mutta kumpikaan ei onnistunut kuparistaan rikkomaan. Ilvekselle pistekin oli kuitenkin ensimmäinen Liigacupissa.

Ilves aloitti ottelun väkevästi ja Lada Lahtisella oli loistava maalipaikka heti 2. minuutilla, mutta laukaus heilahti oikeaa tolppaa hipoen ohi. Pari minuuttia myöhemmin RoPS sai hyvän sivuvaparipaikan ja keskitys maalille oli erinomainen. Ilves-molari Mika Hilander kuitenkin selvitti tilanteen.

RoPS sai avausjakson parhaan tilaneensa 9. minuutilla. Aapo Heikkilä pelattiin vasemmalta puolittain läpiajoon ja laukauskin oli oiva, mutta Hilander ehti nyrkkeineen väliin ja lopputulemana oli kulmapotku.

Ilves oli erittäin lähellä johtomaalia 22. minuutilla. Emile Paul Tendeng jakeli vasempaan laitaan juoksuun uudelle ghanalaistestipelaaja Latif Mohammedille, joka syötti kovaa maalille, missä Lahtinen oli oikea-aikaisesti paikalla, mutta laukaus meni harmittavasti hieman ohi oikealta.

Ottelu jatkui tasaisena keskialueen kamppailuna. 34. minuutilla Ilves-kapteeni Antti Hynynen pääsi kulmapotkun jälkihulinoissa laukomaan 20 metristä, mutta kovan kudin edessä oli rovaniemeläisten brassimaalivahti Ricardo. Ilves otti avausjakson lopussa pelinhallinnan itselleen, mutta maaleja ei nähty, joten tauolle kiikarilukemissa.

Ilves oli toisella jaksolla erinomainen ja joukkue hyökkäsi jatkuvasti monipuolisesti sekä vaarallisesti. Heti toisen 45-minuuttisen alussa vahvan matsin pelannut Ilves-laituri Tendeng pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta tauolla RoPS-maalille vaihdettu jenkkimolari Tyler Back torjui. Tuosta alkoikin Backin uskomattoman hieno suoritussarja.

Kun peliä oli pelattu karvan verran alle tunti rymisteli Ilves oikein urakalla. Energinen testimies Mohammed oli jatkuvasti kiusaamassa vieraspuolustusta ja parhaimmat maalipaikat avautuivat hänen lisäkseen Tuure Siiralle, Lahtiselle ja Hynyselle. Joka kerta RoPS-molari Back onnistui saamaan raajojaan väliin.

Ilves jatkoi voimakasta painostustaan ottelun lopussakin ja pallo pyöri monta kertaa vaarallisesti vieraiden boxissa. Kesken painostuksen pääsi kuitenkin RoPS kuin tyhjästä 3 vs. 1 -ylivoimahyökkäykseen, mutta Ilveksen onneksi se tuhrittiin täysin. Maaleja ei ottelussa lopulta nähty, mutta Ilveksen esitys oli kaiken kaikkiaan paljon lupauksia antava.