RoPS
4-5-1
vko.07 // 16.2.2016

Lapin herruus jäi ratkaisematta (PS Kemi-RoPS 1-1)

PS Kemi ja RoPS kohtasivat kuumassa Lapin derbyssä tiistaina ja taistelivat 1-1 (1-1)-tasapelin.

Ottelun ensimmäisen osuman iski kemiläisten kapteeni Billy Ions. Vieraiden tasoituksen iski joukkueen tuore paluumuuttaja Eetu Muinonen. Pelissä nähtiin tukku hyviä paikkoja, mutta ei enempää maaleja.

Ottelu sai kemiläisittäin maukkaan alun, kun Billy Ions kiskaisi komean volleyn RoPS:n maalin takanurkkaan jo ottelun neljännellä minuutilla. Tilannetta edelsi Ionsin tyylikäs pallon haltuunotto rinnalla ja laukaus lähti samantien RoPS-vahti Tyler Backin ollessa hieman liian kaukana maaliltaan. PS Kemi hallitsi hienoisesti peliä ensimmäisen kymmenminuuttisen, jonka jälkeen pallokontrolli siirtyi RoPS:lle. 1-1 -tasoitus syntyi 24. minuutilla nätin yhteispelin tuloksena. Eetu Muinonen pelattiin vapaaseen paikkaan rangaistusalueen rajamaille ja mies sijoitti varmasti ohi Juhani Pennasen.

Ensimmäistä jaksoa väritti myös juuri PS Kemin kanssa sopimuksen tehneen Ryan Gilliganin loukkaantuminen. Gilligan loukkasi samassa tilanteessa sekä polvensa että nilkkansa. Tutkimuksissa selvisi, että mitään ei pitäisi olla rikki, mutta huilia tulee olemaan kuitenkin 4-6 viikkoa. Tästä hetkeä myöhemmin RoPS:lla oli tekopaikka, mutta testimies Ransford Osein veto painui yli maalin.

Toisen jakson paras tekopaikka syntyi Antti Okkosen terävästä laukauksesta. Pennanen torjui kovan kudin ja sylkypallon Kalle Taimi ennätti siivoamaan maalinedustalta viime hetkellä. PS Kemin jakson paras paikka oli hetkeä aiemmin, kun Ions rynnisti puolittain läpi, mutta syöttö maalinedustalle meni hieman liikaa taakse ja tilanne kuivui kokoon.

Toinen jakso oli kokonaisuutena avausjaksoa tasaisempi, mutta tekopaikkoja RoPS:lla oli enemmän. Lähellä onnistumista oli hyvin pelannut teräväliikkeinen Osei. Mies antoi näytteen kehutusta potkutekniikastaan ja peliväline viuhui vain niukasti PS Kemin maalin ohitse. Myös niinikään RoPS:n testissä ollut Nahom Gembru pelasi hyvän pelin. Joukkueen puolustuslinja Pirinen-Jammeh-Juuso-Kalermo oli ohittamaton alkuminuuttien jälkeen. Keskikentällä Eetu Muinonen ja Antti Okkonen olivat vireessä.

PS Kemin kokoonpanosta esille nousi jälleen Joona Veteli, jonka kokemuksen siivittämää raatamista on ilo seurata, samoin kuin Saku Kvistin pelaamista. Myös täydet minuutit pelannut Tuomo Könönen osoitti, että vauhti riittää yhä liigatasolle. Kalle Taimi ja David Bitsindou olivat puolustuksen kermaa, eikä Janne Turpeenniemenkään pelaamista voi moittia.

Aleksi Gullsten aloitti pirteästi, mutta häipyi hieman kuvasta ottelun edetessä. Ajoittain miehellä oli vauhtia liiaksikin, eikä pallo pysynyt aina vauhdissa mukana. Yleensä pallovarma Kaby oli tiiviisti prässänneen RoPS-pelaajien puristuksessa jatkuvasti hankaluuksissa, eikä pallo lähtenyt eteenpäin totutun nopeasti. Kärjessä Ions oli vaarallinen aina pallon saadessaan.

Lappilaisten tasapeli tarkoitti samalla, että SJK tulee voittamaan lohkon. SJK:lla on kasassa ennen viimeisiä otteluita kymmenen pistettä ja PS Kemillä seitsemän. Seinäjokelaisetovat kuitenkin voittivat kaksikon keskinäisen ottelun.

PS Kemi kohtaa lauantaina 20.2. VPS:n Vaasassa ja RoPS lauantaina 27.2. SJK:n Oulussa.