FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
FC Lahti
3-4-3

21

(1-1)

Yleisöä 226

FC Inter
4-3-3
vko.04 // 28.1.2016

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

Ennakko: FC Lahti-FC Inter

FC Lahti kohtaa Liigacupissa perjantaina FC Interin klo 15.00 alkaen Mukkulan kuplahallissa.

Kuhnurit aloittivat taipaleensa Liigacupissa viime lauantaina, kun se kaatoi HIFKin lukemin 1-0 Mikko Kuninkaan maalilla. Lahti osoitti olevansa vuoden ajankohtaan nähden hyvässä iskussa. Täysin ehjään 90-minuuttiseen se ei vielä kuitenkaan kyennyt.

- Hyvin alussahan tässä ollaan. Ollaan lähdetty uutta pelitapaa rakentamaan. Siinä on paljon parannettavaa ja uusia kehityskohteita on paljon. Tietyt pääpaino alueet on mihin keskitytään harjoituksissa. Kokonaisuutta pyritään saamaan valmiimmaksi. Joukkue on oivaltanut sen ja suunta on oikeanlainen. Talvella pelataan aktiivisella ja aggressiivisella tavalla, lahtelaisten pääkäskijä Toni Korkeakunnas selventää seuran sivuilla.

Vastaan asettuva Inter aloitti Liigacupin omalta osaltaan päivää aiemmin kuin Lahti. Se kohtasi viime perjantaina kotikentällään nousijajoukkue PK-35:n ja tahkosi maalittoman tasapelin. Inter vastaa kenties talven kovimmasta pelaajasiirrosta tähän mennessä. RoPSin takalinjoja jykevällä otteella viime kaudet tilkinnyt Faith Friday Obilor vaihtoi seuransa Interiin vastoin yleisiä odotuksia. Obilorin siirtoa ulkomaille pidettiin nimittäin jopa itsestäänselvyytenä. Löytyy Interin ryhmästä muitakin mielenkiintoisia pelaajia. Keskiakselille Inter hankki äskettäin kokeneen senegalilaisen Pape Habib Sow´n. Turkulaisten keskikentältä löytyy myös superlupaus Kaan Kairinen, joka on herättänyt kiinnostusta aina Juventuksessa asti.

Lahti ei saa jalkeille ihan parasta mahdollista kokoonpanoa. Sivussa tositoimista ovat edelleen Jussi Länsitalo, Duarte Tammilehto, Driton Shala ja Miikka Mujunen. Paavo Voutilainen on puolestaan palannut maajoukkuereissultaan ja on käytettävissä. Kokoonpanossa aivan uutena miehenä nähtäneen Fluminensesta lainalle saapunut keskikenttäpelaaja Bonilha. Toinen brasilialainen lainapelaaja eli Euller ei sen sijaan ole vielä pelikunnossa.

Interillä harjoittelua on takana jälleen viikko enemmän. Tämän päävalmentaja Job Dragtsma uskoo näkyvän myös kentällä.

- Olemme harjoitelleet nyt viikon enemmän ja tietysti takana on myös yksi ottelu. Jo tuon perusteella lähtökohdat Lahteen ovat ihan hyvät, sanoo Dragtsma.

Interin kokoonpanossa nähdään perjantaina myös tällä viikolla Interin mukana harjoitellut Kennedy Nwanganga. Nigerialaispelaaja on listattu Liigacupiin testipelaajan statuksella.

- Kennedy on harjoitellut viikon meidän mukana. Huomenna näemme, mikä hänen ottelukuntonsa on. Täytyy kuitenkin muistaa, että hänen edellisestä ottelusta on aikaa. Se näkyy varmasti, vaikka harjoituksissa kaikki on sujunut mallikkaasti, toteaa Dragtsma.

Nwangangan lisäksi Interin kokoonpanoon palaa viikon takaisesta pelistä sivussa ollut Guy Gnabouyou. PK-35 -ottelussa kentällä nähty testipelaaja Toona Mokhtar ei sen sijaan jatka enää Interin mukana.

Interin päävalmentajan mukaan joukkueen tavoitteena on parantaa peliesitystä viikon takaisesta. Tuolloin pallollisen pelin taso laski varsinkin toisella jaksolla.

- Pyrimme parantamaan viikon takaisesta. Puolustuspelaaminen onnistui silloin jo hyvin, mutta pallollista peliä pitää pystyä parantamaan. Sitä kautta myös hyökkäyspelaaminen nousee paremalle tasolle, sanoo Dragtsma.