3-5-2
vko.05 // 3.2.2016

HIFK ratkaisi lopussa (HIFK-IFK Mariehamn 1-0)

HIFK iski lopussa maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK nappasi IFK Mariehamnista voiton loppuhetken maalilla. Tähtirintojen avausvoitto tämän kauden Liigacupissa irtosi lukemin 1-0 (0-0).

Daniel Rantanen latasi pallon maalin vasempaan alakulmaan pelin päätösminuutilla. Avauspisteensä saalistaneilla helsinkiläisillä on takana nyt kolme ja ilman pisteitä olevilla maarianhaminalaisilla kaksi ottelua.

Avauspuoliajan paras maalipaikka osui HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvolalle. Sihvola pääsi kasvotusten IFK Mariehamnin maalivahdin Marc Nordqvistin kanssa, mutta Sihvolan sijoitus painui lievästi takakulmasta ohi.

Pirteästi pelannut Diego Assis oli lähellä tehdä upean osuman, mutta Carljohan Eriksson onnistui torjumaan Assiksen saksipotkuyrityksen. HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi laittoi vielä paremmaksi, ja kolisutti puolen tunnin kohdalla vielä upeammalla saksipotkulla ylärimaa. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sihvolalla oli jälleen paikka avausmaaliin Joni Korhosen hyvästä tarjoilusta. Sihvola ajautui kuitenkin hieman pieneen kulmaan ja Nordqvist onnistui torjumaan Sihvolan laukauksen.

Toinen puoliaika käynnistyi HIFK:n komennossa. Noin tunnin kohdalla Tommi Vesalan oikealta laidalta antama keskitys löysi boksista Juho Mäkelän, joka kuoletti pallon taidokkaasti rinnalla alas. Nordqvist kuitenkin venyi Mäkelän laukauksen eteen.

IFK Mariehamnin Brian Span pääsi 75. peliminuutin kohdalla murtautumaan HIFK:n puolustuslinjasta läpi. Span eteni päättäväisesti ja laukoi kohti etukulmaa, mutta Eriksson teki todellisen "gamesaverin" ja torjui pallon kulmapotkuksi. 83. peliminuutilla Josef Ibrahim oli todella lähellä iskeä avausmaalin, mutta ylärima pelasti HIFK:n takaiskulta.

Ottelu näytti jo päättyvän maalittomaan tasapeliin, mutta Daniel Rantanen oli eri mieltä. Rantanen laukoi tempokuljetuksen päätteeksi pallon tulisesti vasempaan alakulmaan. Maali oli 17-vuotiaalle Rantaselle ensimmäinen IFK-paidassa.