3-6-1
vko.14 // 12.4.2015

Inter ja SJK pistejakoon (FC Inter - SJK 1-1)

Turussa tasattiin pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja SJK päätyivät kauden avausottelussa Veritas Stadionilla pistejakoon maalein 1-1.

Inter taisteli SJK:ta vastaan 1-1(1-1) tasapelin lähes 4000 katsojan edessä. Tasapeli maistui Interille kuin voitolta, sillä joukkue joutui pelaamaan noin tunnin yhden miehen vajaalla Diogo da Costan hölmöiltyä itsensä punaisella kortilla ulos puolen tunnin kohdalla.

Ennen ulosajoa Inter hallitsi peliä. Joukkue sai terävällä lyhytsyöttöpelillä SJK:n puolustuskannalle. Interin 1-0 johtomaali syntyi vapaapotkun seurauksena, kun Mika Ojala lähetti pallon oikealla jalalla maalille 16. minuutilla. Maalinedusruuhkasta kuulan ohjasi taidokkaasti maaliin Veikkausliigadebytantti Philip Njoku.

Interin urakka ottelussa vaikeutui siis merkittävästi, kun Diogo da Costa hölmöili itsensä suihkuun toisen varoituksen seurauksena 29. minuutilla. Tuomio herätti luonnollisesti tunteita, mutta oli sääntökirjan mukainen.

SJK käytti vastaavasti ylivoimansa heti hyväksi, kun Inter ei saanut siivottua palloa vapaapotkusta. Maalin teki inhottavalla suuntaa vaihtaneella laukauksella Bahrudin Atajic 30. minuutilla. Tauolle mentiin siis lopulta 1-1 tasatilanteessa.

Ottelun toiselle jaksolle SJK sai myötätuulen taakseen ja pakotti Interin puolustuskannalle. Seinäjokelaisilla oli useampikin loistopaikka mennä pelissä johtoon. Interin maalilla Veikkausliigaottelussa debytoinut Jukka Lehtovaara kuitenkin teki järjestäin tyhjäksi vierailijoiden yritykset. Lehtovaran joutuivat tunnustamaan paremmakseen Johannes Laaksonen ja Akseli Pelvas kahdesti. Erityisesti Lehtovaaran jalkatorjunta Pelvaksen läpiajoon oli upeaa katsottavaa.

Interin paikat toisella jaksolla olivat vastatuuleen pelatessa vähissä. Joukkue keskittyi puolustamaan tiiviisti ja sai siitä lopuksi myös palkinnon tasapelipisteen myötä.