AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-6-1

10

(0-0)

Yleisöä 2031

KuPS
4-5-1
vko.37 // 16.9.2015

Ennakko: Ilves-KuPS

Veikkausliigan ottelut jatkuvat heti torstaina Tammelan stadionilla, kun Ilves saa Veikkausliigakauden avausotteluun vastaansa Kuopion Palloseuran. Kyseessä on toki sarjakierros numero 27, mutta tämä ottelu oli tarkoitus pelata huhtikuun alkupuolella kauden avausotteluna. Tammela ei ollut silloin vielä kunnossa, mutta nyt on ja torstaina joukkueet kohtaavat toisensa.

Ilves ja KuPS olivat Tammelassa vastakkain myös aiemmin tällä kaudella ja heinäkuussa pelattu ottelu päättyi Ilveksen 1-0-voittoon Tomi Petrescun rankkarimaalilla. Tällä viikolla on luvassa todellinen Tampere-Kuopio-välienselvittely, sillä joukkueet kohtaavat ensin torstaina Tampereella ja heti perään tulevana sunnuntaina Kuopiossa.

Ilves on Veikkausliigassa tällä hetkellä kahdeksantena ja 26 pelatusta ottelusta kasassa on 31 pistettä. Viime sunnuntaina Ilves kohtasi kotonaan IFK Mariehmanin, joka nousi lopussa vierasvoittoon ja aiheutti Ilvekselle kauden toisen kotitappion. Torstaina on tarkoitus palata jälleen kotivoittojen makuun.

Pitkäaikaispotilaat, hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Antti Koskinen (nilkka) ovat harjoitelleet jo tovin joukkueen mukana, mutta vielä heitä ei nähdä kokoonpanossa. HJK-kotiottelussa reilut kaksi viikkoa sitten nenänsä murtanut kapteeni Antti Hynynen pelasi jo viime sunnuntain kotiottelussa. Pienistä jalkavaivoista kärsinyt puolustaja Heikki Aho puuttunee edelleen kokoonpanosta. Keskikenttäpelaaja Eero Korte oli viime ottelu pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia, mutta nyt mies palaa kokoonpanoon.

Marko Rajamäen luotsaama KuPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa Ilveksen yläpuolella seitsemäntenä. 26 pelaamastaan ottelusta joukkue on kerännyt kolme pistettä Ilvestä enemmän eli 34. Viime ottelussa KuPS haki vakuuttavan 1-3-vierasvoiton Helsingistä HIFKin vieraana. Kyseessä oli HIFKin kauden avaustappio kotikentällä.

KuPS-joukkue matkustaa Tampereelle energisenä ja hyvävoimaisena. Joukkue pelasi erinomaista peliä maanantaina Helsingissä ja samalla tavalla aiotaan jatkaa torstainakin.

- Samoilla perusasioilla me jatketaan kuten Lahti-, Seinäjoki- ja HIFK-otteluissa tehtiin. Pieniä yksityiskohtia muutetaan aina vastustajan mukaan. Sarjaohjelmasta johtuen tulee nyt erikoinen ottelupari ja erittäin mielenkiintoinen juttu. Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi pisteitä ja Ilves on ollut erittäin positiivinen kotonaan. Tiukka paikka meillä on jälleen edessä, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Kuopiolaisten keskikenttäpelin sielu, Petteri Pennanen, loukkasi alkukaudella polvensa ja miehen kausi on jo ohi. KuPS pääsee muuten pelaamaan torstaisen ottelun hyvällä kokoonpanolla. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään. Laitahyökkääjä Juha Hakola on mukana jälleen torstaina, toppari Stephen McCarthy ei sen sijaan pelaa Tampereella. Tasavahvasta materiaalista voidaan nostaa esiin Ilves-molari Mika Hilanderin tavoin kaikki kauden ottelut alusta loppuun pelannut maalivahti Tomi Maanoja sekä hyökkäyspään voimakasrakenteinen kaksikko, kapteeni Miikka Ilo sekä georgialainen Irakli Sirbiladze.


Ilves-KuPS Tammelan stadionilla torstaina 17.9. kello 18.30. Ottelun voit katsoa myös IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.