Yleisöä 5502

5-3-2
vko.15 // 19.4.2015

FC Lahti puristi pisteen HJK:lta (HJK - FC Lahti 1-1)

HJK avasi Veikkausliigakauden 2015 kotiottelut FC Lahden saapuessa vierailulle ja joutui tyytymään yhteen pisteeseen FC Lahden puristaessa Töölöstä 1-1-tasapelin.

HJK:n kotiavaus FC Lahtea vastaan päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-1 tasapeliin. Ottelun molemmat maalit nähtiin jo ensimmäisen puoliajan aikana, kun Leandro Motta vei ensin Lahden johtoon 20 minuutin kohdalla ja muutama minuutti ennen taukoa Matti Klinga onnistui ja toi pelin tasoihin.

Ottelun alku oli selvästi kotijoukkueen. HJK vei peliä mielin määrin ja loi paljon vaarallisia paikkoja lahtelaisten maalille. Palloa ei kuitenkaan lukuisista tilanteista huolimatta saatu vastustajan verkkoihin. Paras paikka siunaantui Atomille, joka pääsi läpiajoon ja vei jo Lahden maalivahdin Henrik Moisanderin kahville, mutta ei pystynyt pitämään Pyry Kärkkäistä selkänsä takana ja Kärkkäinen pystyi siivoamaan pallon väljemmille vesille.

Kun kotijoukkue ei onnistunut omista paikoistaan, iski vierailija ensimmäisestä kunnollisesta tilanteestaan. Leandro Motta nousi kahden HJK-pelaajan välissä korkeimmalle pääpallossa ja puski pallon hienosti HJK-maalin takakulmaan ohi Saku-Pekka Sahlgrenin, 0-1. Lahtelaiset saivat maalistaan lisää virtaa ja peli tasoittui avausmaalin jälkeen huomattavasti. Avauspuolikkaan toinen puolikas mentiin sopusuhtaisella tasatahdilla pelaten, ilman että kummallakaan oli hirvittävästi vaarallisia tilanteita.

Lopulta Klubi nousi tasoihin, kun Matti Klinga saavutti hyvässä vauhdissa pystysyötön ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Klinga hassutti Lahden puolustaja Markus Joenmäen tilanteessa ja laukoi pallon varmasti maaliin ohi Moisanderin, 1-1.

Ensimmäisen jakson lopussa ikävästi takareittään loukannut Sebastian Sorsa joutui jättämään kentän pari minuuttia ennen jakson päättymistä ja hänen tilalleen tuli toisella puoliskolla loukkaantumisten jälkeen jälleen pelikuntoon palannut Demba Savage. Sorsan loukkaantuminen tarkoitti myös sitä, että Robin Lod pelasi ottelun toisen puoliskon oikean laitapuolustajan tontilla.

Toisella jaksolla HJK ei saanut aivan ensimmäisen kaltaista hönkää päälle, vaan lahtelaiset pystyivät omalla pallonhallinnallaan ja prässipelaamisellaan rikkomaan kotijoukkueen rytmiä ja pelinrakentelua. Toisella jaksolla lähimpänä maalintekoa oli vieraiden Xhevdet Gela, joka pyssytti pallon parikymmentä minuuttia ennen loppua tulisesti HJK-maalin yläristikkoon. Klubin toisen jakson paras paikka aukesi aivan ottelun lopussa Atomille, joka pääsi laukomaan 10 metristä. Osuma pomppivaan palloon ei ollut täysin puhdas ja laukaus suuntautui metrin verran ohi Lahden maalin oikean tolpan.

Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut toisella jaksolla maalinteossa, päädyttiin ottelussa pistejakoon. Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut HJK on saalistanut kahdesta ensimmäisestä pelistä neljä pistettä, kun taas FC Lahti on saalistanut tasapelipisteen molemmista otteluistaan.