vko.16 // 23.4.2015

Helsingin herruus jäi ratkaisematta (HIFK-HJK 1-1)

Stadin derbyssa edettiin tasatahtia. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja HJK tarjosivat täpötäydelle katsojaa Sonera-stadionille viihdyttävän jalkapalloillan.

Ottelu ei ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun HJK hyökkäsi väkevästi oikealta laidalta. HJK:n keskikenttäpelaaja Robin Lodin keskitys päätyviivalta löysi takatolpalle nousseen HJK-hyökkääjä Mike Havenaarin, joka puski pallon varmasti verkkoon ottelun 4. peliminuutilla.

Reilut kaksikymmentä minuuttia oli pelattuna, kun HIFK:lle vihellettiin rangaistuspotku. HJK-puolustaja Tapio Heikkilä kaatoi HIFK-hyökkääjä Youness Rahimin rankkarialueen sisällä ja ottelun erotuomari osoitti pallon yhdeksään metriin. Pilkun taakse asettui laitahyökkääjä Joni Korhonen, joka niittasi pallon varmasti vasempaan alakulmaan ohi HJK-maalivahti Daniel Örlundin. Maali oli Korhoselle pelaajauran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Fredrik Lassas oli todella lähellä räjäyttää Sonera Stadiumille saapuneet IFK-kannattajat huutomyrskyyn. Lassaksen noin 20 metristä lähtenyt laukaus kilahti kuitenkin ylärimaan ja huhujen mukaan tuo kilahdus kaikui Helsingin Rautatieasemalla asti.

Myös HJK:n Mike Havenaar osui aivan ottelun loppuhetkillä ylärimaan – Havenaar oli tilanteessa tosin paitsioasemassa.

Historiallisessa ja samalla kauden ensimmäisessä Helsingin paikalliskamppailussa päädyttiin näin ollen yli 10 000 katsojan edessä 1-1 tasapeliin.