AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-5-1

10

(1-0)

Yleisöä 1465

KuPS
4-5-1
vko.34 // 26.8.2015

Riski iski voiton SJK:lle (SJK-KuPS 1-0)

Riski iski voiton SJK:lle (SJK-KuPS 1-0)

SJK-fanit pääsivät juhlimaan kotivoittoa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tappioputkensa päättänyt ja nyt jo toisen perättäisen voittonsa ottanut SJK otti tärkeät kolme pistettä KuPS:n kustannuksella. Ottelun ainokaisen iski myös edellisessä VPS-ottelussa voiton takuumiehenä häärinyt Roope Riski.

SJK aloitti ottelun hyvin ja loi tukun maalipaikkoja. Toisella minuutilla Roope Riski keskitti oikeasta laidasta Tucolle, jonka jatko meni hiukan ohi maalin. Ottelun ikävin tilanne nähtiin seuraavalla minuutilla. Richard Dorman loukkaantui pallotaistossa ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan. Sairaalassa selvisi, että erinomaista kautta pelanneen walesilaisen pohjeluu murtui tilanteessa.

Wayne Brown pääsi laukomaan Riskin ja Timo Tahvanaisen esityöstä hyvästä paikasta, mutta Tomi Maanoja torjui. Pian tämän jälkeen myös Roope Riski pääsi laukomaan boksissa, mutta laukaus meni ohi maalin.

Ottelun ainoa maali nähtiin 40. minuutilla. Johannes Laaksonen syötti Wayne Brownille, joka jatkoi taidokkaasti Roope Riskille boksiin. KuPS-vahti Tomi Maanoja tuli vastaan ja Riski tsippasi pallon hallitusti hänen ylitseen.

Irakli Sirbiladze pääsi laukomaan boksin rajalta Charles Traffordin pallonriiston jälkeen, mutta georgialaishyökkääjän laukaus meni ohi maalin. SJK:n toinen maali oli lisäajalla lähellä. Ensin Roope Riski ja Wayne Brown pääsivät yrittämään, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Lisäajan toisella minuutilla Riski sai pallon vasempaan laitaan ja laukoi pienestä kulmasta erinomaisen laukauksen, joka kolahti kuitenkin tolppaan.

Bahrudin Atajic harhautteli tiensä vetopaikkaan 49. minuutilla. KuPSin Toni Markic ehti kuitenkin blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Atajic keskitti Tucolle, joka pääsi puskemaan vapaasti. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen Wayne Brownille pelattiin hienon syöttökuvion päätteeksi vetopaikka. Brown laukoi kovan kudin, jonka Tomi Maanoja torjui vain vaivoin.

Tristan Bowen tuotti ongelmia SJK:n puolutsukselle 58. minuutilla. Bowen laukoi kovan ja matalan laukauksen, jonka Mihkel Aksalu torjui eteensä. Henri Aalto oli ensimmäisenä paluupallossa ja pelasi sen KuPS-pelaajan kautta maalipotkuksi.

KuPSin pelaamisessa keskitykset ovat isossa roolissa. Keskiviikkona keskitysten laatu ei kuitenkaan ollut kovinkaan hyvällä tasolla, eikä target-hyökkääjä Sirbiladzelle saatu juuri pelattua palloja. SJK:n 2-0-maali oli lähellä 87. minuutilla. Tuco otti korkean pallon rinnalla haltuun, kääntyi ja syötti kolmen KuPS-pelaajan keskeltä viereensä Akseli Pelvakselle tyhjään tilaan. Tomi Maanoja tuli jälleen vastaan ja Pelvas tsippasi pallon hänen ylitseen. Babacar Diallo pelasti kuitenkin lähes maaliviivalta.