AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-4-2

31

(0-1)

Yleisöä 1384

FC Lahti
4-3-3
vko.34 // 25.8.2015

Ennakko: VPS-FC Lahti

Ennakko: VPS-FC Lahti

Veikkausliigan viimeinen kolmannes pyörähtää Vepsun osalta käyntiin keskiviikkona, kun se saa kotiottelussa vastaansa FC Lahden.

Vaasalaisten on otettava kova loppukiri, jotta se kykenisi 11 ottelun aikana nousemaan edes karsijan paikalle. FC KTP on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeistä edellisenä seitsemän pisteen karkumatkalla. Se on tosin pelannut kaksi ottelua enemmän kuin VPS.

- Sarjataulukon seuraamiselta on mahdotonta välttyä, mutta turhaan sitä on liikaa tuijottaa tai laskea. Kaikki aika tulee käyttää tärkeämpiin asioihin, päävalmentaja Petri Vuorinen korostaa vaasalaisten verkkosivuilla.

Vaikka VPS:n tilanne on haastava, on joukkueella ainakin teoreettiset mahdollisuudet nousta pois pahnan pohjalta.

- Myös pelaajien pelilliset ilmeet antavat uskoa. Otteluihin on lähdetty hyvällä asenteella, eikä tämän hetken tilanne ole vaikuttanut yritykseen. Meidän pitää vain luottaa siihen, että tulosta tulee vielä, Vuorinen sanoo.

Seuraavan kerran Vepsulla on mahdollisuus tehdä tulosta keskiviikkona FC Lahtea vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi Hietalahdessa kotijoukkueen 2-0-voittoon, toisessa kamppailussa pisteet jaettiin 0-0-tuloksella.

- Taas on varmasti tulossa tasainen kamppailu, Vuorinen ennakoi.

VPS-toppari Ville Koskimaa on ottelusta sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa on myös Mikko Viitikko.

FC Lahden päävalmentajana kauteen 2016 jatkava Toni Korkeakunnas tietää, miten VPS kaatuu.

- VPS on nyt tällä hetkellä liigan suoraviivaisin joukkue ja pelaa hyvin pelkistetysti, Korkeakunnas sanoo FC Lahden sivuilla.

- Meidän pitää pystyy pitämään parempaa huolta pallosta. Viime pelissä IFK Mariehamn hallitsi palloa ja hyökkäsimme vastahyökkäyksillä. Tämä on semmoinen peli, ettei tule niin paljon vastahyökkäyksiä. VPS puolustaa aika syvältä. Meidän pitää olla rohkeita pallollisena. Tiukka paikka kaverilla. Pelaa "all in" -asenteella. Tulee varmasti ylipuolustamista ja pystytään sitä kautta saamaan hyviä tekopaikkoja. Viimeksikin oli mahdollisuus voittaa, mutta hätäilimme maalipaikoissa. Kaivataan kylmäpäisyyttä maalipaikkoihin. Vaasa panostaa erikoistilanteisiin, pitää olla niissä tarkkana, "Toke" miettii.

Loukkaantumistilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia.

- (Drilon) Shala ja (Jussi) Länsitalo ovat edelleen out. Driton Shala jää Akatemian mukaan, Korkeakunnas valaisee.


VPS-FC Lahti Hietalahden jalkapallostadionilla keskiviikkona 26.8. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.