FF Jaro
1-1-0
vko.17 // 3.5.2015

HJK:lla vahva toinen puoliaika (HJK-FF Jaro 3-0)

HJK:n vahva toinen puoliaika oli Jarolle liikaa. Klubi piti pisteet Helsingissä Erfan Zenelin yhdellä ja Demba Savagen kahdella osumalla luvuin 3-0 (0-0).

HJK oli koko avauspuolikkaan selkeästi hallitsevampi osapuoli. Varsinkin ensimmäisen jakson alussa joukkue kontrolloi peliä ja Jaro joutui keskittymään lähes pelkästään helsinkiläisten hyökkäyksen puolustamiseen. Veikkausliigadebyyttiään tehnyt Formose Mendy pääsi ensimmäiseen kunnolliseen maalipaikkaan noin kymmenen minuutin kohdalla, kun Mike Havenaar tiputti korkean pääpallon suoraan laiturin eteen. Mendy latasi kuitenkin pomppivasta pallosta ohitse ja maali debyytissä jäi haaveeksi.

Jaron ensimmäisen jakson paras ja käytännössä ainoa paikka aukesi kapteeni Jonas Emetille, jonka rangaistusalueelta lähtenyt viimeistely kuitenkin meni reilusti maalin yli. Klubilla paikkoja riitti ensimmäisen jakson aikana useampaankin osumaan, mutta Atomu Tanakan, Rasmus Schüllerin ja Mendyn yrityksistä huolimatta tauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua heti alusta lähtien. Demba Savage korvasi tauolla Mendyn ja oikealta laidalta nähtiinkin toisen jakson ajan varsinainen gambialainen pyörremyrsky. Savage oli lähellä onnistua heti toisen jakson ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta viimeistely meni tässä vaiheessa vielä pari metriä Jesse Östin vartioiman maalin ohi.

Lopulta toista jaksoa täydellisesti dominoinut Klubi otti johtoaseman 51 minuutin kohdalla, kun Tanaka passasi boksiin leikanneelle Erfan Zenelille, joka laukoi pallon tarkasti verkon perukoille, 1-0. Savage aiheutti Jaron puolustukselle jatkuvasti kovaa päänvaivaa ja gambialaista ei saatu pidettyä kurissa millään. Savagen viimeistelemästä 2-0 maalista menee toki iso kiitos myös röyhkeästi rangaistusalueelle nousseelle Sebastian Sorsalle, mutta maali oli jälleen Savagea omimmillaan. Demba pelasi tilanteen uutterasti loppuun ja pääsi lopulta törkkäämään pallon ohi Östin.

Ottelun kolmas maali syntyi jälleen Savagen toimesta. Gambialainen riisti pallon Jaron puolustuksesta ja karkasi yksi yhtä vastaan tilanteesta karkuun Johan Brunnellilta, joka jäi selvästi jälkeen Savagen painettua kaasun pohjaan. Savage karkasi laidalleen vapaaseen vetopaikkaan ja sijoitti pallon vuorenvarmasti vasempaan kulmaan, 3-0.

Klubilla oli jopa paikkoja neljänteenkin maaliin, mutta lopulta 3-0 jäi taululle loppuun saakka. Voiton myötä HJK nousi sarjataulukossa viiden pelatun pelin jälkeen 11 pisteeseen ja on edelleen sarjan kärjessä.