HJK
4-3-3
vko.18 // 8.5.2015

KuPS yllätti HJK:n (KuPS-HJK 1-0)

Yli 4000 katsojaa todisti Kuopion Savon Sanomat areenalla kotivoittoa. KuPS kaatoi HJK:n Charlie Traffordin maalilla 1-0.

Savon Sanomat Areenalla vietettiin perjantai-iltana iloisia keltamustia voitonjuhlia. Erinomaisen hyvin pelannut kotijoukkue Kuopion Palloseura onnistui kukistamaan mestarijoukkue HJK:n 1-0 ja kuopiolaiset jatkavat menestyksekästä liigakauttaan ilman tappioita.

HJK:lta odotettiin vahvaa peliesitystä nimivahvan kokoonpanonsa johdolla. Kuopiolaiset pystyivät kuitenkin vastaamaan erittäin hyvin Klubin peliin. Japanilaispelaaja Atomu Tanakalla oli alussa pari hyvää tilannetta, muuten peli eteni ensi jaksolla tasaisissa merkeissä.

Ottelun voittomaali nähtiin 22 peliminuutin kohdalla. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen keskitti alueelle hyökkääjä Irakli Sirbiladzelle, joka pudotti pallon keskikenttäpelaaja Charles Traffordin ulottuville. Tämän taidokas laukaus upposi maalin ylänurkkaan ja KuPS siirtyi 1-0-johtoon, joka kestikin aina loppuvihellykseen saakka.

Sirbiladze (28 min) ja Pennanen (32 min) pääsivät kokeilemaan vetojensa tarkkuutta ilman tulosta. Ensi jakso loppui tasaisissa merkeissä ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Toisella jaksolla taisteltiin edelleen tasaisissa merkeissä. Vaaralliset maalitilanteet olivat aika harvassa KuPS:n puolustaessa hyvin. HJK ei pystynyt saamaan aikaan vahvaa loppuvyörytystä ja kuopiolaiset pääsivät juhlimaan harvinaislaatuista voittoa. Norjalaishyökkääjä Joachim Osvold pääsi 64 peliminuutin kohdalla kentälle tekemään oman KuPS-debyyttinsä.