AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 4093

HJK
4-3-3
vko.18 // 7.5.2015

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Jatkaako Demba Savage vahvoja otteitaan? (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran hyvin alkanut Veikkausliigakausi jatkuu perjantai-iltana kotikentällä. Savon Sanomat Areenalla taistellaan suomalaisen jalkapalloilun klassikko-ottelu Kuopion Palloseuran ja moninkertaisen mestarijoukkueen Helsingin Jalkapalloklubin välillä. Neljännen sarjakierroksen ottelu alkaa kello 18.30 Kuopion kaupungin toimiessa jännittävän illan otteluisäntänä.

Kuopiolaiset ovat aloittaneet oman liigakautensa kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Perjantaina edessä on pelillisesti kovin mahdollinen vastustaja Suomen kentillä.

- Kun vastassa on HJK, on se sopiva haaste ja mittari jokaiselle joukkueelle siitä missä todellisuudessa mennään. Me koitamme lähteä pelillisesti haastamaan Veikkausliigan ylivoimaisesti parasta joukkuetta. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja me olemme valmiita isoon haasteeseen, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa seuran verkkosivuilla.

KuPS toivottaa Klubin tervetulleeksi Kuopioon ja toivoo paljon yleisöä paikalle keltamustien tueksi "12. pelaajaksi". Joukkueen terveysrintamalla on tapahtunut yksi positiivinen muutos, sillä maalivahti Joonas Pöntinen on jälleen mukana kokoonpanossa.

KuPS lähti uuteen kauteen kovin satsauksin ja tavoittein ja alku onkin ollut lupauksia herättävä. Vasta kolme ottelua pelaamaan ehtinyt KuPS on toistaiseksi vielä tappioton tämän kauden Veikkausliigassa, kun KTP ja VPS ovat kaatuneet ja IFK Mariehamnin kanssa kuopiolaiset tasasivat pisteet viime sunnuntaina.

- KuPSilla on tulostenkin valossa hyvä joukkue. He ovat vahvistuneet viime kaudesta ja ovat eittämättä yksi liigan kovin jengi tällä hetkellä. Se, että ottelu pelataan Kuopiossa tuo vielä vähän lisää haastetta meille, miettii keskuspuolustaja Tapio Heikkilä kamppailun aattona.

HJK:n sairasosastolla on kolme reisivammaista potilasta. Ousman Jallow ja Gideon Baah parantelevat reisiään kotona. Polvensa jo kuntouttanut, mutta harjoituksissa etureitensä reväyttänyt Nikolai Alho on uuden vammansa myötä 3-4 viikkoa poissa pelikentiltä. Nuorten maajoukkuetehtävissä itseään loukannut Roni Peiponen on kuntoutunut jälleen pelikuntoon ja tekee paluun kokoonpanoon.

HJK:n uusin vahvistus, siirtotakarajan viime hetkillä joukkueeseen liittynyt Toni Kolehmainen ei ole vielä mukana perjantain ottelussa. Kolehmainen liittyy joukkueen mukaan viikonloppuna ja on näillä näkymin käytettävissä maanantaisessa kotiottelussa VPS:ää vastaan.

KuPS-HJK Savon Sanomat areenalla perjantaina 8.5. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.