AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FF Jaro
4-5-1

12

(1-1)

Yleisöä 1080

RoPS
4-5-1
vko.18 // 7.5.2015

Ennakko: FF Jaro-RoPS

Ennakko: FF Jaro-RoPS

Alexei Eremenkon Jaro hakee voittoa RoPS:sta. (Kuva: Juha Tamminen)

Jaro kohtaa perjantaina Veikkausliigan ottelussa RoPSin Pietarsaaressa. Jaro haluaa palata voiton makuun tappiollisen HJK-ottelun jälkeen.

Edellisessä kotiottelussaan Jaro kaatoi Ilveksen 3-1 Didier Boris Kadion kahdella ja Walter Mooren yhdellä osumalla. Jaron saldona neljästä ottelusta on neljä pistettä ja neljä tehtyä maalia. Jaron valmentaja Alexei Eremenko odottaa jatkossa parempaa laatua hyökkäyspäässä.

- Me emme ole saaneet riittävästi laukausia maalia kohti. Hyökkääjistä Denis tekee erinomaisia juoksuja, mutta syöttöjen ajoitus ja laatu ei ole vielä riittävän hyvällä tasolla, Eremenko kertoo Jaron verkkosivuilla.

Jaron kohdalla suurin kysymysmerkki pelin alla on keskushyökkääjätilanne. David Carlsson on varmuudella sivussa ja kaikissa otteluissa tähän mennessä avauksessa olleen Denisin pelikunto huomisessa ottelussa on vielä epävarmaa. Sen sijaan ghanalainen laituri Seth Paintsil on huomenna Eremenkon käytettävissä ensimmäistä kertaa.

Rovaniemen Palloseuralla on ennen Jaron kohtaamista Pietarsaaressa allaan kahden ottelun nollaputki omassa päässä eli joukkueen puolustus on onnistunut pitämään oman pään koskemattomana kahdessa viimeisessä kamppailussa HIFK:ta ja Ilvestä vastaan. Tämän putken jatkuminen mielessä RoPS matkaa kohtaamaan perjantai-iltana Jaron Pietarsaaressa.

- Meillä on kaksi hyvää peliä tuloksellisessa mielessä alla. HIFK voitettiin kotona ja Ilves vieraissa ja molemmissa otteluissa oma pää pysyi puhtaana. Tokihan tuon putken jatkuminen on tavoitteena, mutta Jaro on kyllä selvästi kovempi vastus kuin nuo kaksi voitettua joukkuetta, pohdiskelee RoPS-luotsi Juha Malinen seuran verkkosivuilla.

RoPS:n joukkueeseen tulee huomenna yksi suuri muutos, sillä joukkueen ykkösmaalivahdiksi nousee kauden avausottelussa olkapäänsä pahasti loukanneen Tomer Chencinskin tilalle hankittu nuori brassivahti Ricardo.

- Meillä on huomenna edessä kuudes liigapeli tälle kaudelle ja neljäs maalivahti maalissa. Toivottavasti edellisessä kahdessa ottelussa saumattomasti toiminut puolustuspelimme onnistuu myös huomenna, sillä olisi tärkeää saada Ricardolle hyvä sisäänajo joukkueeseen. Ensimmäinen peli uudessa joukkueessa on aina ensimmäinen peli eli tavallistakin tärkeämpi, Malinen toteaa luottavaisena ja kehuu Ricardoa aktiiviseksi veskariksi.

Malisen mukaan Jaro on jo nyt tyrmännyt kaikki ennen sarjakautta tehdyt veikkaukset, että Jaro on yksi putoajakandidaateista. Sitä se ei Malisen mielestä ole, vaan kasassa on jopa viime vuotista laadukkaampi ryhmä.

- Jaro on onnistunut viime hetken hankinnoissaan todella hyvin. He ovat löytäneet sellaisia pelaajia, jotka sopivat joukkueen pelityyliin. Joukkueesta löytyy myös paljon tulivoimaa. Esimerkiksi kolmikko Denis, Rivera ja Moore ovat miehiä, joiden kanssa vastustajan maalivahti saa olla tarkkana, RoPS-luotsi listaa. Jaron pelityyli on Malisen tiedossa, joukkue pyrkii keskittymään pallonhallintaan ja nopeisiin hyökkäyksiin.

- Jaro pelaa parhaimmillaan todella näyttävää ja taidokasta jalkapalloa. Meidän puolustuspelin tulee olla saumatonta, jotta nollaputkemme omassa päässä jatkuu, toteaa RoPS-luotsi Malinen.

FF Jaro – RoPS Pietarsaaren Keskuskentällä perjantaina 8.5. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.