AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-6-1

10

(0-0)

Yleisöä 3115

VPS
4-5-1
vko.18 // 10.5.2015

​Ennakko: HJK – VPS

​Ennakko: HJK – VPS

HJK isännöi Vepsua maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Perjantaina niukat tappiot kärsineet HJK ja VPS kohtaavat maanantaina Sonera Stadiumilla molempien pyrkiessä kääntämään kurssinsa voitokkaaksi.

VPS on liigan ainoa joukkue, joka ei ole vielä avannut pistetiliään. Raidan sijoitus löytyykin koko sarjataulukon viimeiseltä sijalta, saldona neljä ottelua ja neljä tappiota.

Edellisessä ottelussaan se kärsi neljännen kerran maalin tappion, kun Tampereen Ilves ryöväsi Hietalahdesta kolme pistettä 3-2-voitolla.

Tappion lisäksi Huttusta jäivät harmittamaan erityisesti vastustajan erikoistilannemaali ja henkilökohtaiset virheet. Päävalmentaja löysi ottelusta myös positiivisia asioita. Varsinkin Tony Björkin, Denis Abdulahin ja Admir Catovicin yhteyspelissä oli ideaa.

- Keskikentän pelattavuus oli parempaa kuin kertaakaan tällä kaudella. Myös kaksi tehtyä maalia oli hyvä asia.

HJK menetti viime kierroksella sarjan piikkipaikan IFK Mariehamnille, kun se kärsi kauden ensimmäisen tappion Kuopiossa. Sarjataulukon kakkosena oleva Klubi on kuudesta pelaamastaan ottelusta voittanut kolme.

Suomen suurimmalla jalkapalloseurallakin on toki heikkoutensa. Ja varsinkin alkukaudesta, kun kenenkään otteet eivät ole vielä täysin valmiita, on tasaisessa sarjassa kenellä tahansa mahdollisuudet yllätyksiin. Kaiken on vain osuttava nappiin.

- Jos joukkuepelaamisemme hajoaa, se näkyy myös tulostaululla. HJK on Suomen laadukkain joukkue, mutta kaikki on lyötävissä, Huttunen uskoo.

- Meillä on hyvä sotasuunnitelma Klubia varten, HJK:n paidassa neljä SM-kultaa aikoinaan voittanut VPS-hyökkääjä Juho Mäkelä jatkaa.

HJK:lla ovat maanantain ottelusta sivussa reisivammoista kärsivät Ousman Jallow, Gideon Baah ja Nikolai Alho. Uusi hankinta Toni Kolehmainen harjoitteli joukkueen mukana ensimmäisen kerran sunnuntaina ja on joukkueen vahvuudessa VPS:ää vastaan.

Norsunluurannikon keskikenttäpelaaja Charles Bantanga on vihdoin saanut peliluvan ja on VPS:n käytettävissä. Jerry Voutilainen saattaa puolestaan olla nilkkavamman takia sivussa useammankin viikon.

- Kokoonpanoon on tulossa muutoksia. Muutamilla on ollut pre season hyvinkin rikkonainen, joten joudumme antamaan osalle lepoaikaa.

Viime kaudella VPS kohtasi HJK:n kolmesti. HJK voitti otteluista kaksi ja kerran joukkueet pelasivat tasan.


HJK - VPS Sonera Stadiumilla maanantaina 11.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.