AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 5172

IFK Mariehamn
4-5-1
vko.19 // 13.5.2015

​Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

​Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

IFK Mariehamn saapuu vierailulle Helsinkiin. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja IFK Mariehamn kohtaavat Veikkausliigan kärkiottelussa helatorstaina. IFK Mariehamn on edelleen ainoa joukkue tällä kaudella ilman tappioita.

HJK pitää tällä hetkellä sarjan kärkipaikkaa ennen SJK:ta ja IFK:ta. HJK ja IFK Mariehamn ovat pelanneet useita jännittäviä otteluita Helsingissä, mutta maarianhaminalaiset eivät ole vielä kertaakaan kyenneet voittamaan Helsingissä.

- Nyt on sen aika, IFK Mariehamnin kakkosvalmentaja Peter Lundberg toteaa seuran sivuilla.

Hänen mukaansa joukkueella on nyt hyvät mahdollisuudet tarjota HJK:lle todellinen ottelu. IFK on osoittanut, että loukkaantumisista huolimatta on pystynyt suorittamaan, haastamaan ja voittamaan. Joukkueen iskukykyä kuitenkin syövät Dever Orgillin ja Tommy Wirtasen poissaolot pitkäaikaispotilas Petteri Forsellin lisäksi. Myös Philip Mantillan ja Bobbie Friberg da Cruzin pelaaminen on epävarmaa.

- Joka kerta, kun pelaamme Helsingissä, vie se meitä lähemmäs voittoa. Meidän pitää vain pystyä käyttämään tilaa, sillä tekonurmikenttä on suuri, ja sitten käyttää hyväksemme tilaisuutemme.

HJK:ssa muistetaan historian hyvin ja on myös pantu tiukasti merkille vastustajan vahva avaus kaudelle. Lähtökohdat viittaavat siis jälleen kerran erittäin tiukkaan otteluun.

- Heillä on ollut loistava alkukausi, jonka aikana he ovat jo osoittaneet vaarallisuutensa. IFK Mariehamnin puolustus on toiminut hyvin ja erikoistilanteissa he ovat olleet vahvoja. Heillä on hyökkäyspäässä monta todella vaarallista pelaajaa, joiden kanssa pitää olla tarkkana ja hereillä koko pelin ajan, tuumii HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Grönvittin viime ottelussa oma kasvatti Thomas Mäkinen tuli vaihdosta kentälle eikä ole täysin poissuljettua, että hän olisi avauskokoonpanossa torstaina.

- HJK luultavasti hallitsee vahvasti kotikentällään ja sen takia on erityisen tärkeää pitää palloa ja pelata, Lundberg toteaa.

HJK:n kokoonpanossa on torstain kärkikamppailussa pieni muutos edelliseen otteluun verrattuna. Robin Lod ei ole kokoonpanossa ja pitkäaikaispotilaat Ousman Jallow, Nikolai Alho ja Gideon Baah ovat myös poissa. Keskiviikkona harjoituksista flunssan vuoksi poissa olleen Rasmus Schüllerin pelikunto arvioidaan pelipäivänä.


HJK-IFK Mariehamn Sonera Stadiumilla torstaina 14.5. kello 14.00 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.