HIFK
4-5-1
vko.19 // 14.5.2015

Ilves ja HIFK pistejakoon (Ilves-HIFK 1-1)

Nousijajoukkueet Ilves ja HIFK tasasivat pisteet helatorstaina Tammelassa maalein 1-1.

Ilves meni ottelussa juuri ennen taukoa johtoon Samu Niemisen maalilla. HIFK nappasi kuitenkin pisteen matkaansa. kun Jukka Halme osui toisella puoliajalla.

Ottelu käynnistyi tasaisesti, mutta hiljalleen Ilves otti pallonhallinnan itselleen. Jälleen erinomaisen matsin pelannut Ilveksen Antti Mäkijärvi laukoi upean vaparin 14. minuutilla, mutta pallo viuhui karvan verran vasemmalta ohi.

Ilves painoi vahvasti ja hyökkääjä Mika Lahtinen oli pari kertaa lähellä päästä vapaaksi. Uhrautuvaisesti pelannut HIFK-puolustus selvitti kuitenkin tilanteet aina viime hetkillä

Loistavan pelin Ilveksen keskikentällä pelannut äärettömän rauhallinen ja pallovarma Eero Korte pääsi 27. minuutilla laukomaan Jonne Hjelmin nerokkaaseen pudotukseen, mutta tykitys lensi metrin yli. Hienosti pelissä mukana elänyt Tammelan stadionin yleisö joukkohuokaisi.

Aivan avausjakson lopussa sitten vihdoinkin kolisi! Mäkijärvi lähetti oikealta laidalta kertakaikkisen kauniin keskityksen boxiin, missä ottelun parhaana palkittu Samu Nieminen puski Ilveksen 1-0-johtoon ja kotiyleisö hurrasi raivokkaasti. Saman tien tuon jälkeen lähdettiinkin tauolle.

Toiselle jaksolle tuli kuin uudestisyntynyt vierasjoukkue. HIFK otti oitis pallonhallinnan itselleen ja Ilves oli tovin varsin passiivinen. Tunnin kohdalla HIFK-hyökkääjä Eero Peltonen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pallon meni Ilveksen onneksi yli.

Tasoitusmaali näki iltapäivänvalonsa 73. minuutilla. HIFK sai kuin varkain hyvän tilanteen ja pallo pelattiin lopulta Bragun Gattuso Jukka Halmeelle, joka laukoi pallon komeasti maalin kattoon, 1-1.

Ilveksen Kortella oli 78. minuutilla erittäin hyvä maalipaikka, mutta tilanteesta tuli ainoastaan kulmapotku Ilvekselle. Mutta kovaa menoa oli luvassa vielä aivan lopussa ja upea ottelu sai superjännittävän lopun.

Ilveksen Lada Lahtinen oli 89. minuutilla täysin avopaikassa, mutta neljästä metristä lähtenyt laukaus kolahti helsinkiläisten ylärimaan! Heti perään HIFK:n vaihtomies Nnaemeka Anyamele laukoi puolestaan avopaikasta oikeaan tolppaan. Ja vielä tuon jälkeen Anyamele pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Ilves-kapteeni Antti Hynynen sai lopulta häirittyä sen verran, että Anyamelen laukaus meni vasemmalta ohi.

Enempää maaleja ei nähty, joten Tammelan 3760-päinen yleisö lähti kotimatkoilleen nähtyään 1-1-tasapelin.