AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-6-1

11

(1-0)

Yleisöä 3760

HIFK
4-5-1
vko.19 // 13.5.2015

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Helatorstaina 14.5. kello 14.00 Tammelan stadionilla on luvassa alkukauden kuumin matsi tamperelaisittain.

Nimittäin viime kierroksella avausvoittonsa Veikkausliigassa ottaneet nousijajoukkueet Ilves ja HIFK iskevät yhteen. Tammelaan odotetaan yleisöryntäystä ja myös satoja HIFK-kannattajia saapuu paikalle.

Ilves pelasi viime perjantaina vakuuttavan matsin Vaasassa ja kävi voittamassa isäntäjoukkue VPS:n numeroin 2-3 (1-1) Jussi Kujalan, Mika Lahtisen sekä Jonne Hjelmin maaleilla. Ilveksellä on nyt viidestä pelaamastaan ottelusta kasassa neljä sarjapistettä.

- Pelasimme Vaasassa jälleen tasaisen ottelun ja onneksi tällä kertaa pystyimme kääntämään pelin meille. Meidän erikoistilannepelaaminen VPS:ää vastaan oli todella hyvää ja varsinkin voittomaali oli erinomainen osoitus meidän parantuneesta hyökkäyspelistämme. Voitto antaa meille itseluottamusta. Se näkyi välittömästi tuon ottelun jälkeen pelaajien kasvoilta, kommentoi päävalmentaja Keith Armstrong Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves sai viime otteluun jalkeille lähestulkoon parhaan miehistönsä ja se näkyi komeana vierasvoittona. Helatorstain trilleristä varmuudella ovat poissa ainoastaan hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna (polvi) sekä puolustaja Olli Vakkala (kylki). Pohjevamman kanssa painiva puolustaja Heikki Aho on vielä kysymysmerkki.

Molemmilla joukkueilla on voitto alla, sillä HIFK kukisti edelliskierroksella Interin. HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara odottaa näkevänsä vapautunutta peliä Tampereella.

– Ilves-ottelusta tulee taistelupeli, sillä he puolustavat todella alhaalta ja tiiviisti. Saamme olla erityisen tarkkana Antti Mäkijärven erikoistilanteiden kanssa, "Honsu" kertoo HIFK:n sivuilla.

HIFK:n pelaajista pitkäaikaisten loukkaantuneiden listalla on hyökkääjä Tuomas Mustonen, joka loukkaantui viime viikolla yhteistyöseura Gnistanin ottelussa.

Ilves-HIFK Tammelan stadionilla torstaina 14.5. kello 14.00 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.