4-4-2
vko.19 // 14.5.2015

VPS:n ahdinko syvenee (SJK-VPS 2-0)

SJK vei pisteet. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS ei onnistunut vieläkään avaamaan kauden pistetiliään, vaan kärsi helatorstaina SJK:lle 0-2-vierastappion.

Seinäjokelaisten maaleista vastasivat Mehmet Hetemaj 18. minuutilla sekä Wayne Brown rangaistuspilkulta 69. minuutilla. SJK:lla on nyt kasassa 16 pistettä seitsemästä ottelusta.

10. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Akseli Pelvakselle. Pelvas laukoi pilkun tuntumasta, mutta Henri Sillanpää torjui. Vartin kohdalla Loorents Hertsi pääsi laukomaan vastapalloon 16-alueen rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui. 18. minuutilla Charles Bantanga rikkoi Toni Lehtistä boksin kulmalla. Richard Dorman antoi vapaapotkun, Jussi Vasara jatkoi pallon hiukan onnekkaasti Mehmet Hetemaj'lle, joka laukoi pallon ohi Henri Sillanpään.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Wayne Brown laukoi kovan vedon kahdestakymmenestä metristä, mutta pallo meni hiukan yli maalin. Tauolle mentiin näin 1-0-lukemissa.

49. minuutilla Richard Dorman keskitti takatolpalle Tucolle erinomaisen maalipaikan, mutta Tucon kauden kolmas maali jäi vielä syntymättä. Ottelu ratkesi parikymmentä minuuttia ennen loppua. Henri Aalto keskitti takatolpalle Akseli Pelvakselle. Pelvas käänsi vielä maalin eteen Tucolle, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Pallo tuli vitosen viivalle Richard Dormanille, jonka laukauksen Ville Koskimaa blokkasi. Sen jälkeen Richard Dorman ja Loorents Hertsi taistelivat pallosta ja Hertsi joutui rikkomaan Dormania. Wayne Brown laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin.

SJK:lla oli vielä lisäajalla erinomainen paikka lisätä johtoa. Johannes Laaksonen rynnisti keskeltä VPS-puolustuksen läpi ja syötti Tucon läpiajoon. Tuco ei saanut harhautettua Sillanpäätä ja 2-0 jäi lopputulokseksi.