AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

41

(4-1)

Yleisöä 2082

FC KTP
4-4-2
vko.19 // 13.5.2015

Ennakko: FC Inter-FC KTP

Ennakko: FC Inter-FC KTP

Veikkausliigan härkäviikot jatkuvat Interin osalta jälleen helatorstaina, kun joukkue saa vastaan kotikentälleen Veritas Stadionille liiganousija FC KTP:n. Ottelu potkaistaan käyntiin alkaen kello 18.30.

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut KTP on aloittanut kauden pirteästi, vaikka tappiosarakkeessa onkin kolme merkintää. Kolmen tappion lisäksi joukkue on voittanut yhden ottelun ja pelannut kahdesti tasan.

Kotkalaisten pirteät otteet on pistänyt myös merkille Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

- KTP:lla on paljon uusi pelaajia sitten viime kauden. Siellä on myös lähes kaikilla pelaajilla kokemusta Veikkausliigasta. Olen nähnyt heidän pelaavan ja he ovat pelanneet pirteästi, kehuu Dragtsma Sami Ristilän valmentamaa kotkalaisryhmää Interin verkkosivuilla.

Interin lähtökohdat otteluun ovat kaksijakoiset. Joukkue voitti edellisessä ottelussa maanantaina FF Jaron ja nousi sen myötä takaisin Veikkausliigan kärkikahinoihin. Voitosta Inter joutui kuitenkin maksamaan kovan hinnan loukkaantuneiden pelaajien muodossa.

Interin kokoonpanosta puuttuvat torstain FC KTP-ottelusta varmuudella Jukka Lehtovaara, Kalle Kauppi, Kaan Kairinen, Mika Ojala, Vahid Hambo ja Diogo Da Costa. Viisikosta lähimpänä pelikuntoa on Ojala.

Muilta osin Interin lähtökohdat ovat hyvät helatorstain peliin. Joukkueen on Dragtsman mukaan sarjataulukossa sillä missä se haluaa.

- Oli tärkeää voittaa HIFK-pelin jälkeen Jaro. Pidimme paikkamme sarjataulukon kärjen tuntumassa. Huomisesta pelistä tulee varmasti haastava, mutta luotan täysin mahdollisuuksiimme jatkaa voittojen tiellä, toteaa Dragtsma.

KTP kärsii Maarianhaminassa menetettyjen sarjapisteiden lisäksi myös loukkaantumishuolista.

IFK Mariehamnia vastaan pelatussa ottelussa vammoja saaneet Josh Mulvany, Samuli Kaivonurmi ja Shane McFaul eivät ole näillä näkymin pelikuntoisia Turussa. Myös muutaman muun pelaajan pelikunto ratkeaa myöhemmin. Pelureitten poissaolo tuottaa päävalmentaja Sami Ristilälle huolia peluutuksen suhteen, mutta samalla hän näkee sen mahdollisuutena toisille.

- Tämä on hyvä mahdollisuus muille pelaajille osoittaa olevansa avauspaikan arvoinen myös jatkossa. Hankala tilanne, mutta niillä on mentävä mitä käytössä on, Ristilä toteaa seuransa verkkosivuilla.

Ristilä vieraili maanantaina Interin Veritas-stadionilla vakoilukeikalla seuraamassa Inter-Jaro -ottelua ja sieltä jäi paljon arvokasta tietoa.

- Peli ratkesi tosi pieniin marginaaleihin. Inter oli tosi vahva ensimmäiset 15-20 minuuttia ja pelasi tosi aggressiivisesti. Tämän jälkeen ottelu tasaantui. Huomion arvoista oli lisäksi se, että kenttä oli loistavassa kunnossa, Ristilä toteaa.

- Inter on esiintynyt alkukautena tosi tehokkaana. (Mika) Ojalan erikoistilanteiden kanssa täytyy olla tarkkana. (Guy) Gnabouyou sekä (Vahid) Hambo ovat olleet kärjessä pirteitä, tosin ainakin Vahid taitaa olla poissa meidän ottelusta. Vaikea peli, mutta sieltäkin on hyvällä suorituksella mahdollisuus kaivaa jotain mukaan. Tosin se vaatii, että meidän perustekeminen palaa omalle tasolleen, Ristilä pohtii.

Oman pelin parantamisella Ristilä viittaa perjantaina Ahvenanmaalla pelattuun IFK-kamppailuun, missä KTP:n pelaaminen ei avaushetkiä lukuun ottamatta ollut omalla tasollaan.

-Alku oli hyvä, mutta ekalla jaksolla Maarianhamina oli yksinkertaisesti parempi ja ansaitsi johtonsa. Toinen puolikas oli sitten vähän sinnepäin pelaamista ja emme saaneet oikein mitään aikaiseksi. Sitä lähdetään parantamaan, Ristilä kertoo.

FC Inter-FC KTP Veritas stadionilla torstaina 14.5. kello 18.30 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.