4-3-3
vko.19 // 14.5.2015

FC Lahti kiri pisteen (FF Jaro-FC Lahti 1-1)

Jaro katkaisi tappioputken. (Kuva: Juha Tamminen)

Jaro johti pitkää ottelua FC Lahtea vastaan Johan Brunellin alkuminuuttien maalilla, mutta Aleksi Ristola tasoitti ottelun kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ottelun pelaaminen Keskuskentällä oli vaakalaudalla, sillä kovat sateet olivat pehimittäneet kenttää ja siirto Länsikentälle oli ajankohtaista vielä päivällä. Sateiden tauottua ottelu voitiin kuitenkin pelata suunnitelmien mukaan.

Alexei Eremenko joutui tekemään kokoonpanoon pieniä muutoksia, sillä Jonas Emet ja Denis olivat edelleen sivussa loukkaantumisten vuoksi. Eremenko valitsi tällä kertaa Jamar Dixonin keskuskushyökkääjäksi ja Joona Veteli otti kymppipaikan. Mathias Kullström palasi suoraan avaukseen oikean laitapakin paikalle. Emil Öhberg avasi Jaron maalissa.

Jaro sai unelma-alun otteluun. Neljännellä minuutilla Vetelin vapaapotku tuli Dixonin päähän, jonka pusku kimposi tolpasta suoraan Johan Brunellille, jolla oli helppo työ viedä Jaro 1-0 johtoon. Maali oli Brunellille kauden toinen.

Dixon, joka on nuorempana pelannut ajoittain hyökkääjänä, teki hartiavoimin töitä Jaron hyökkäyksessä ja mies pystyi voittamaan palloja Petri Pasaselta ja Markus Joenmäeltä. Kymmenen minuutin kohdalla Dixon riisti pallon Pasasesta ja ohitti Joenmäenkin, mutta syöttö ei löytänyt maalin edestä Seth Paintsilia.

Ottelun hahmo löytyi Jaron keskikentältä, jossa Joona Veteli tuntui ehtivän joka paikkaan. Veteli voitti lukuisia kaksinkamppailuita ja hän otti myös ison roolin Jaron pelinrakentelusta. FC Lahden ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Xhevdet Gela pääsi laukomaan vastapallosta 15:stä metristä, mutta laukaus suuntautui suoraan Öhbergin syliin.

Jaro oli kuskin paikalla koko avauspuoliajan ja punaiset loivat jakson loppupuolella vielä pari hyvää tilannetta. Jari Sara oli enemmän kuin lähellä tehdä uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin, kun miehen vapaapotku kiersi muurin yli kohti etutolppaa. Osa yleisöstä tuuletti jo maalia, mutta pallo oli sivuverkon väärällä puolella.

Juuri ennen taukoa Walter Moore tarjoili kaksi paikkaa. Ensin laituri lähetti maalille vaarallisen keskityksen, johon Paintsil ei aivan ylettänyt. Heti perään Moore syötti rangaistusalueen sisälle Boris Kadiolle, jonka tulisen vasemman jalan laukauksen Henrik Moisander torjui kulmapotkuksi.

Toiselle puoliajalle vieraat tulivat pirteämmin. Drilon Shalalle tuli erinomainen paikka tasoittaa ottelu tunnin kohdalla, kun Sara ei ylettänyt katkaisemaan korkeaa palloa. Shala oli nokikkain Öhbergin kanssa, mutta viimeistely-yritys oli vaisu, eikä Öhbergillä ollut suuria vaikeuksia torjua päin tullutta vetoa.

Jaro sai toisella puoliajalla muutamia hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia, mutta viimeiset syötöt kilpistyivät vastustajiin. Lahti tuli väkisin tasoihin kymmenen minuuttia ennen taukoa. Veteli menetti keskialueella pallon ja vieraat iskivät nopeasti vastaan. Lopulta pallo tuli Mika Ääritalolle, jonka laukaus kimposi puolustajan jalasta suoraan Aleksi Ristolalle, jolla oli tilaa ja aikaa viimeistellä etukulmaan tilanteeksi 1-1.

Serge Atakayi tuli toisella puoliajalla kentälle ja hän piti Hassan Sesayn todella kiireisenä Lahden puolustuksessa. Atakayi tuli kerta toisensa jälkeen Sesayn ohi oikealla laidalla, muuta viimeinen silaus jäi puuttumaan.